Strasbourg’da 37’inci gün: Kürt ve Fransızlardan yoğun ilgi

Strasbourg’da 37’inci gününü geride bırakan süresiz-dönüşümsüz açlık grevine Avrupa’nın her yanından destek artıyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı 17 Aralık’ta Strasbourg’da 14 kişinin katılımıyla başlatılan açlık grevini bugün yüzlerce kişi destek ziyaretinde bulundu.

Sabah saatlerinden itibaren sırasıyla sürgündeki HDP’li seçilmişler, HDP Eşbaşkanı Sezai Temelli ve beraberindeki heyetin yanı sıra Barış Akademisyenleri’nden 4 akademisyenin ziyaret ettiği açlık grevine Avrupa’daki Kürtler ile Fransız siyasetçiler de destek sundu.

BİRÇOK ŞEHİRDEN YOĞUN ZİYARETLER

Gün içinde Strasbourg’a gelenler arasında Almanya’nın Sachsen eyaletinin yanı sıra Bremen, Stuttgart ve Kehl gibi şehirlerden onlarca kişi bulunurken, İsviçre’den de çok sayıda kişi Strasbourg’a gelerek eyleme destek verdi. Ayrıca Fransa’nın başkenti Paris’ten Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) yöneticisi Mustafa Gökpınar ve çok sayıda Kürt yurtsever de Strasbourg’a gelerek, açlık grevcilerine moral verdiler.

Strasbourg ve çevresinde yaşayan onlarca Kürdistanlı da gün boyunca eylemcileri yalnız bırakmadı.

FRANSIZ KOMÜNİST PARTİSİ (PCF) MOSELLE İLİ YÖNETİCİLERİ STRASBOURG’DAYDI

Açlık grevi eylemine Fransız siyasi parti ve hareketlerinin desteği de her geçen gün artıyor. Bugün Strasbourg’a 150 kilometre uzaklıktaki Metz şehrinden gelen çok sayıda Fransız Komünist Partisi (PCF) Moselle İli Federasyonu üyesi, açlık grevi direnişiyle dayanışma içerisinde oldukları mesajı verdiler.

PCF adına gelen heyette Metz Seksiyonu Sekreteri Marie Marechal ile Sylvie Machet, Jean-Marie Drobisz, Pascal Bortot ve Abel Piault yer aldılar.

Kürt Özgürlük Hareketi’ne desteklerini sunan PCF üyeleri adna Marie Marechal, Leyla Güven’e yönelik tecridin kabul edilemeyeceğini söyledi. PCF’nin daima Kürt halkının taleplerinin yanında yer aldığını vurgulayan Marechal, Öcalan’a yönelik tecride karşı barışçıl olan açlık grevini desteklediklerinin altını çizdi.

Marechal, Leyla Güven’in mücadelesinin desteklenmesi gerektiğini söylerken, medyada açlık grevlerine geniş yer ayrılmamasını eleştirdi.

Moselle ilinden Komünist Parti’li heyetin diğer üyeleri de, Kürtlerin mücadelesinin kendileri için değerli olduğunu ve dayanışma içerisinde olduklarını dile getirdiler.

‘ORTAKLAŞMAYA İHTİYAÇ VAR’

PCF heyetinin ziyaretinin kendilerine moral verdiğini söyleyen KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç ise, halkların ortak mücadelesinin önemine dikkat çekti. Kendilerinin dayanışmadan çok ortaklaşmasına ihtiyaç olduğunun altını çizen Koç, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın halkların birlikte yaşamına dair mücadelesini ve görüşlerini paylaştı.

GAZETECİLERDEN ZİYARET

Strasbourg’daki açlık grevine Kürt medya emekçileri de ziyaret ederek, destek sunuyor. Gazeteciler Ferda Çetin ve Erdal Er de bugün Strasbourg’a gelerek, eylemcilerle görüştüler.