Strasbourg’da Ekim ayı şehitleri anıldı

Fransa’nın Strasbourg kentinde Ekim ayı şehitleri anıldı.

Strasbourg Demokratik Kürt Toplum Merkezi, Zin Kadın Kurumu ve Şehit Aileleleri Komitesi’nin düzenlediği anma, Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde yapıldı. Anma, Kürdistan devrim mücadelesi şehitleri başta olmak üzere, devrim şehitleri adına yapılan bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Zin Kadın Kurumu adına yapılan açılış konuşmasında Kürt Özgürlük Hareketi’nin 40 yıllık mücadelesinin şehitlerin çizgisiyle büyüyerek Rojava Devrimini ortaya çıkardığı dile getirildi.

Kürt Özgürlük Hareketi’nin en büyük direnişini ortaya çıkaranın ise Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve şehitler çizgisi olduğu vurgulandı.

Şehit Aileleri Komitesi adına Rojava’da işgalci devleti ve desteklediği cihadist çetelerin saldırısı sonunda şehit olan Ehmed Abdurahman’ın dayısı Abdullah Mustafa bir konuşma yaptı.

Mustafa, şehitleri hatırlamanın ve mücadelelerini anlamanın yolunun bugün işgalci Türk devletinin işgal ve soykırımıyla karşı karşıya olan Rojava Devrimi’ni savunmakla mümkün olabileceğini belirtti.

Partizan temsilcisi de yaptığı konuşmada, Kürt Özgürlük Hareketi şehitlerinin dünya devrimci hareketlerinin değerleri olduğunu ifade etti.

Akyüz, devrimin sahiplenilmesi çağrısında bulundu.

Anma, müzik dinletisi ile sona erdi.