Strasbourg’da iki eylemci hastaneye kaldırıldı

Fransa’nın Strasbourg şehrinde süresiz-dönüşümsüz açlık grevindeki eylemcilerden Yüksek Koç ve Deniz Sürgüt, hastaneye kaldırıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı 118 gündür açlık grevinde olan eylemcilerden KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç ile avukat Deniz Sürgüt, bugün öğleden sonra rahatsızlandı. Koç ve Sürgüt, eylem alanına gelen sağlık görevlilerince muayane edildikten sonra hastaneye kaldırıldı.

AKCİĞER İLTİHAPLANMASI TEDAVİ EDİLMEYİNCE AĞIRLAŞTI

Eylemcileri başından bu yana takip eden Dr. Fahrettin Gülşen, Yüksel Koç’ta daha önce üst solunum yollarında iltihaplanma olduğunu ve kendisinin tedaviyi reddetmesi nedeniyle bu durumun akciğer ve kalbi zorladığını söyledi. Son yapılan kontrollerde Koç’ta kalp-ritim bozukluğu tespit edilidiğini söyleyen Dr. Gülşen, ayrıca akciğerinde pnömoni belirtilerine rastladıklarını belirtti.

Bu sorunların yaşamsal ve ciddi bir belirtiler olduğunu söyleyen Dr. Gülşen, bundan dolayı Koç’un hastaneye kaldırıldığını dile getirdi.

SÜRGÜT’ÜN KAS VE KEMİK AĞRILARI AĞIR BOYUTLARA ULAŞMIŞTI

Deniz Sürgüt’ün son bir haftadan bu yana ciddi kas ve kemik ağrılarının olduğunu söyleyen Dr. Fahrettin Gülşen, “bu ağrılar kendisini ciddi biçimde rahatsız etmişti. Bu ağrılara bağlı olarak ciddi uykusuzluk, mide bulantısı ve baş dönmeleri de vuku bulunca kendisinin hastaneye kaldırılmasını uygun gördük” dedi.

KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç, eylemin 47’inci gününde rahatsızlanmış ve hastaneye kaldırılmıştı. Koç, tedaviyi reddetmişti.

DİĞER EYLEMCİLER DE RİSK ALTINDA

Koç ve Sürgüt gibi diğer 12 eylemcinin de artık her an bu durumu yaşayabileceğini söyleyen Dr. Gülşen, eylemcilerin her birinin durumunun her an ağırlaşabileceğini vurguladı.