Strasbourg'daki açlık grevi 34. gününde

Tecridi kırmak amacıyla Fransa'nın Strasbourg kentindeki süresiz-dönüşümsüz açlık grevi 34'üncü günde kararlı bir şekilde devam ediyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecridi kırma ve Öcalan’ı özgürleştirme şiarıyla Strasbourg şehrinde düzenlenen açlık grevi 34’üncü gününde.

Aralarında eski milletvekili Dilek Öcalan, KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç ve siyasetçi Mustafa Sarıkaya’nın da olduğu 14 eylemcinin süresiz-dönüşümsüz açlık grevi 34’üncü gününde de yoğun ziyaretlerle destekleniyor.

Eylemi Almanya, Fransa, İsviçre ve Avusturya’dan onlarca kurum temsilcisi ve yurtsever ziyaret etti. Ziyaretçiler arasında bulunan Doğu Kürdistanlı diş doktor Abdullah İbrahimzade de, tecride karşı eylemin oldukça önemli olduğunun altını çizdi.

Kendisinin hekimlik görevi nedeniyle böylesi bir eyleme katılamamasından duyduğu üzüntüyü dile getiren Dr. İbrahimzade, tecridin kırılmasına yönelik eylemin başarılı olacağına olan inancını paylaştı.

ALMANYA, AVUSTURYA VE İSVİÇRE’DEN ZİYARETLER

Eylemin 34’üncü gününde yoğun bir ziyaretçi akını da yaşandı. KCDK-E Eşbaşkanı Fatoş Göksungur da eylemcileri ziyaret ederek destek sundu.

Ayrıca Avusturya’nın başkenti Viyana Halk Meclisi üyeleri, Linz ve St. Pölten şehrinden Kürt yurtseverleri de bir otobüsle Strasbourg’a gelerek, eylemcilere destek verdi.

Strasbourg’a gelen gruplar arasında Almanya’nın Koblenz, Ludwigshafen ve Mannheim ile İsviçre’nin Kur şehrinden Kürdistanlılar da yer aldı.

Strasbourg ile Alsace bölgesindeki Kürdistanlılar da eylemcileri yalnız bırakmadı.

Almanya’nın Hamburg Eyalet Parlamentosu üyesi Die Linke (Sol Parti) Milletvekili ve sosyolog Martin Dolzer de, Strasbourg’a gelerek eylemcilere desteğini sundu. Dolzer, Kürt halkının Avrupa devletlerince yalnız bırakılmaması gerektiğini vurguladı.