Strasbourg’daki açlık grevi direnişi 155’inci gününde

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı Fransa’nın Strasbourg kentinde yürütülen süresiz – dönüşümsüz açlık grevi eylemi 155’inci gününde kararlı bir şekilde devam ediyor.

Tecridin kırılması amacıyla DTK Eş Başkanı Leyla Güven öncülüğünde başlayan açlık grevi, ölüm oruçları ile yeni bir aşamaya girerken, Strasbourg’daki süresiz-dönüşümsüz açlık grevi neredeyse yarım yıla girecek.

“Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım, Kürdistan’ ı özgürleştirelim” şiarı ile başlayan açlık grevine, Fransa’ nın Strasbourg kentinde 14 Kürt aktivist katılıyor. 17 Aralık 2018 tarihinde Avrupa’ nın başkenti olarak sayılan, başta Avrupa Parlementosu (AP), Avrupa Konseyi (AK) ve İşkenceyi Önleme Komitesi’ nin (CPT) bulunduğu kentte devam eden açlık grevi dışında, Avrupa’ da yaşayan Kürtler ve dostları sürekli eylem halinde. Açlık grevleri ve sokak eylemleri ile Türk devletinin tecrit ve savaş politikalarını yanısıra Avrupa Birliği hükümetleri ve kurumlarının sessizliği de protesto ediliyor.

Günler geçtikçe açlık grevi eylemcilerinin sağlık durumları da daha fazla kötüleşiyor. Yatağa bağlı olarak sürdürülen eylemde eylemcilerden Yüksel Koç, Kerem Solhan ve gazeteci Gülistan Çiya İke rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmışlardı. Teşhis amacıyla hastanaye kaldırılan eylemciler tedaviyi kabul etmeyerek eylem yerine dönerek, greve devam etti.

Eylemciler ayrıca bir çok defa basın aracılığıyla kamuoyuna açıklamalarda bulunarak, tecrit kırılıncaya kadar eylemlerinden vazgeçmeyeceklerini duyurdu.