Strasbourg’daki direniş 97’inci gününde

Fransa’nın Strasbourg şehrinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı başlatılan süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemi, 97’inci gününde.

Leyla Güven öncülüğünde 136 gün başlayan tecride karşı süresiz-dönüşümsüz açlık grevine 17 Aralık 2018’de katılan Strasbourg’daki 14 eylemci, direnişlerini kararlılıkla sürdürüyor.

Eylemcilerin her geçen gün sağlık durumlarında görülen kötüleşmeye rağmen ‘tecridi kırana kadar direnişin süreceğine’ vurgu yapılırken, eylemle birlikte direnişe destek dünyanın her yanına yayılmış durumda.

NAV-YEK TEMSİLCİLERİ DESTEK İÇİN STRASBOURG’DAYDI

Açlık grevi direnişinde 97’inci güne girilen Strasbourg’da ise, bugün Newroz kutlamaları nedeniyle kısmen daha az sayıda ziyaretler gerçekleşti.

Sabah saatlerinde Almanya’daki Êzidî toplumunu temsil eden NAV-YEK yönetiminden Yılmaz Kaba’nın da aralarında olduğu bir grup ziyaret etti. Ezidilerin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridi kesinlikle kabul etmeyeceğini vurgulayan NAV-YEK temsilcileri, direnişin halk tarafından sahiplenildiğini ve başarıya ulaşacağının altını çizdiler.

İKE’NİN AİLESİ VE ARKADAŞLARINDAN ZİYARET

Öte yandan açlık grevi direnişindeki gazeteci Gülistan İke’nin ailesi ile arkadaşlarından bir grup da Strasbourg’da idi.

Açlık grevi direnişçilerine yönelik ziyaretlerde normal şartlarda Cumartesi günleri oldukça yoğun geçerken, bugün Strasbourg da dahil olmak üzere Avrupa’nın tüm kentlerindeki Newroz yürüyüş ve kutlamaları nedeniyle sakin bir gün geçti.

Eylemciler ise sağlık durumlarının her geçen gün kötüleşmesi nedeniyle günün neredeyse tamamını yatakta geçiriyorlar.