Strasbourg’daki süresiz-dönüşümsüz açlık grevi sonlandırıldı

Türkiye ve Kürdistan cezaevlerindeki açlık grevlerinin 64’üncü gününde KCK’nin çağrısıyla sonlandırılması ardından Avrupa Konseyi (AK) önünde başlatılmış olan süresiz-dönüşümsüz açlık grevine de son verildiği duyuruldu.

13 Nisan’da İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) önünde yapılan basın açıklamasıyla başlatılan açlık grevi, bugün sona erdirildi. HDP milletvekilleri Faysal Sarıyıldız ve Tuğba Hezer ile Avrupa Demokratik Kürdistanlılar Toplum Kongresi (KCDK-E)’nin 50’ye yakın temsilcisinin katıldığı açlık grevi, KCK’nin çağrısıyla cezaevlerindeki açlık grevlerinin sonlandırılması üzerine bitirildi.

DİRENİŞ EYLEMLERİ DEVAM EDECEK

Basın açıklamasıyla bitirilen açlık grevine ilişkin konuşan KCDK-E Eş Başkanı Yüksel Koç, zindanlardaki direnişi desteklemek üzere böylesi bir eyleme başladıklarını hatırlattı. Zindan direnişçilerinin Hayrilerin ve Mazlumların geleneğinde olduğu ‘büyük bir tarihi direniş’ ortaya koyduklarını vurgulayan Koç, bundan sonra da eylemlerin devam edeceğini söyledi.

Bütün halkları Hayır denilen referandumda olduğu gibi gasp edilen hakları için ortak mücadeleye davet eden Koç, 22 Nisan’da Güney Almanya, İsviçre ve Fransa’nın doğu kentlerinden kitlenin katılacağı Strasbourg’daki eyleme çağırdı.

Aynı gün KCDK-E olarak Avrupa’nın tüm ülkelerinde yapılacak eylemlerin geçerli olduğunu söyleyen Yüksel Koç, bu yürüyüşlerde Öcalan üzerindeki izolasyon ve AKP despotizmine karşı ‘Hayır Cephesi’ndeki tüm hareketlerle birlikte olacaklarını kaydetti. Koç, tüm demokratik ve devrimcilerin Cumartesi günü ve sonrasındaki direniş eylemlerini devam ettirmesi çağrısında bulundu.

13 Nisan’da başlatılan açlık grevine HDP milletvekilleri Faysal Sarıyıldız, Tuğba Hezer, KCDK-E (Avrupa Demokratik Kürt Toplum Kongresi) Eş Başkanı Yüksel Koç, NAV-DEM (Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezi) Eş Başkanı Fatoş Göksungur, NAV-BEL(Belçika Kürt Toplum Merkezi) Eş Başkanı Arife Soysüren, DEM-NED (Hollanda Demokratik Kürt Toplum Merkezi) Eş Başkanı Hüseyin Yıldız, FEDA Eş Başkanı Veli Kaya, CiK temsilcisi Melle Mustafa, Rojava, Rojhillat, NAV-YEK, TJK-E temsilcisi Hanim Engizek, Ciwanên Azad temsilcisi Ahmet Yıldırım ve Kayıp Mağdur Ailelerinin temsilcilerinin yanı sıra onlarca yönetici katılmıştı.

Eyleme destek için aydın, akademisyen ve gazetecilerden oluşan Ahmet Nesin (gazeteci) Pınar Aydınlar (sanatçı), Filiz Koçali (siyasetçi/gazeteci), Utku Sayın (barış akademisyeni), Aziz Tunç(yazar), Doc Dr. İbrahim Sedo Aydoğan (HDK-A Fransa eş sözcüsü), İbrahim Çiçek(gazeteci), Füsun Erdoğan(televizyoncu), Demir Çelik(HDK-A Es sözcüsü), ESP Avrupa Temsilcisi Ziya Ulusoy’un da aralarında olduğu çok sayıda kişi de dayanışma amaçlı katılmıştı.