Strasbourg direnişçilerinden Rojhilat halkına yardım

Fransa’nın Strasbourg şehrindeki süresiz-açlık grevi direnişçilerinin Rojhilat’taki sel felaketinin yaralarının sarılması için topladığı yardımlar, Heyva Sor a Kurdistan yetkililerine teslim edildi.

Mart ayında başlayan ve İran ile Doğu Kürdistan’ı (Rojhilat) etkisi altına alan yağışların yol açtığı sel felaketi, büyük bir yıkıma yol açmıştı. Heyva Sor a Kurdistan öncülüğünde Avrupa’da başlatılan Rojhilat’a yardım kampanyası devam ederken, Strasbourg’da tecride karşı 115 gündür süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan 14 eylemci de Rojhilat halkını yalnız bırakmadı.

Eylemciler aralarında topladıkları 1.411 euroluk para yardımını Heyva Sor a Kurdistan adına Dr. Fahrettin Gülşen’e teslim ettiler.

TÜM KÜRT HALKI YARDIM ÇAĞRILARINA DUYARLI OLMALI

Bu sırada konuşan eylemcilerden KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç, Doğu Kürdistan halkının yaşadığı acıların paylaşılması gerektiğini söyledi. Sel felaketinin yol açtığı tahribatın giderilmesi ve yaraların sarılması için kendilerinin de katkı sunmak istediğini belirten Koç, tüm Kürt halkını dayanışmaya çağırdı.

Eylemcilerden Agit Ural ise, Strasbourg’daki eylemciler olarak kendi imkanları ölçüsünde Rojhilat halkına yardım etmek istediklerini söyledi. Tüm Kürt halkına çağrıda bulunan Ural, tüm halkın yardım çağrılarına kulak vermesi ve Rojhilat halkı ile dayanışması gerektiğini vurguladı.

DR. GÜLŞEN’DEN HALKA DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Konuşmalardan sonra eylemciler tarafından toplanan yardımlar, Dr. Fahrettin Gülşen’e teslim edildi. Burada konuşan Dr. Gülşen, eylemcilerin yaptığı yardımın kendilerini oldukça mutlu ettiğini vurgularken, tüm Kürdistanlıların Heyva Sor aracılığıyla Rojhilat halkına desteğini esirgememesini istedi. Dr. Gülşen, toplanacak yardımların en kısa sürede Rojhilat halkına ulaştırılacağının altını çizdi.