Strasbourg direnişi 147’inci gününde

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı Fransa’nın Strasbourg şehrindeki süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemi, 147’inci gününde.

AKP-MHP faşizminin Öcalan’a ve halklara yönelik tecrit politikasına karşı Avrupa’da geliştirilen süresiz-dönüşümsüz açlık grevi direnişlerine öncülük eden Strasbourg’da kararlı direniş sürüyor.

Türk devletinin tecride karşı direniş karşısında oldukça zorlandığı bir dönemde eylemciler de tecridin kırılmasının yakın olduğu ve bu amaçla direnişin sürdürülmesi gerektiğini duyurmuşlardı. Eylemciler, geçtiğimiz hafta Öcalan’ın avukatlarıyla 8 yıl aradan sonra ilk kez görüştürülmesi sonrasında, “Bu tecridin kırıldığı anlamına gelmiyor” diyerek, direnişi büyütme kararı almışlardı.

Bugün aralarında siyasetçi ve sanatçıların da olduğu çok sayıda kişi de eylemcileri ziyaret etti. Bunlar arasında HDK Avrupa yöneticilerinden siyasetçi Demir Çelik, sanatçı Zarife Zerrin de bulunuyordu. Eylemcilerin sağlık durumlarının el vermemesi nedeniyle büyük oranda yatağa bağımlı halde kaldıkları Strasbourg’a bugün kimi eylemcilerin aileleri de gelerek, destek sundu.

Eylemcilerin sağlık durumları da endişe verici. Son olarak Dr. Fahrettin Gülşen tarafından yapılan muayenelerde, eylemcilerde özellikle de iç organlarda kalıcı hasarların oluştuğuna dikkat çekilmişti.

Tecride karşı direniş eylemi 17 Aralık 2018’de aralarında eski milletvekillerinden Dilek Öcalan ile Avrupa Demokratik Kürt Toplum Kongresi (KCDK-E) Eşbaşkanı Yüksel Koç’un da bulunduğu 14 kişi tarafından başlatılmıştı. Eyleme şu diğer isimler de katılıyor: Nurgül Başaran, Gülistan İke, Mustafa Sarıkaya, Deniz Sürgüt, Mehmet Nimet Sevim, Agit Ural, Mohamed Ghaderi, Ekrem Yapıcı, Ramazan İmir, Kardo Bokani, Kerem Solhan ve Ayvaz Ece.