Strasbourg direnişinde 49’uncu gün: Halk yalnız bırakmadı

Strasbourg’da devam eden süresiz- dönüşümsüz açlık grevi eylemine ziyaretler devam ederken, Koma Heja adlı çocuk korosu da eylemcileri yalnız bırakmayanlar arasındaydı.

Kürt Halk Önderi’ne yönelik tecride karşı Fransa’nın Strasbourg şehrinde devam eden süresiz-dönüşümsüz açlık grevi 49’uncu gününde de yoğun bir kitle ziyaretine sahne oldu.

Sabah saatlerinden itibaren başta Almanya şehirlerinden olmak üzere onlarca kentten yüzlerce kişi eylemcileri desteklemek için Strasbourg’daydı.

Bugün Almanya’nın Heilbronn, Dortmund, Mannheim, Bremen, Lübeck, Münih ve Kehl gibi şehirlerinin yanı sıra Hollanda’nın Arnhem, Fransa’nın Metz, Saint Avold ve Mulhouse ile Strasbourg ve çevresinden ziyaretler gerçekleşti. Ayrıca Tevgera Civanen Şoreşger (TCŞ) üyesi çok sayıda genç de eylemcilere destek vermek için Strasbourg’a geldi.

‘TECRİDİN KIRILMASI MÜCADELENİN ÖNÜNÜ AÇACAK’

Almanya Heilbronn Kürt Halk Meclisi’nden bir grubun gerçekleştirdiği ziyarette söz alan Halk Meclisi Eşbaşkanı Şevket Çelik, eylemcileri selamlayarak, moral motivasyonlarının yüksek olduğunu belirtti. Bunun kendilerine de moral verdiğini belirten Çelik, Kürt Halk Önderi üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin kırılmasının Kürt halkının özgürlük mücadelesinin önünü açacağını dile getirdi. Şevket Çelik, Kürt halkının her yerde eyleme destek vermesi gerektiğini ve eylemlerle sürece müdahil olması çağrısında bulundu.

Gün içerisinde eylemcileri ziyarete gelen Lübeck Kürt Halk Meclisi adına konuşan Alan Ferman ise, baita Leyla Güven olmak üzere süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eyleminde olan herkesin kutsal bir mücadele verdiğini söyledi.

Kürt Halk Önderi üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin kırılması için ortaya konan iradeye Kürt halkının sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Ferman, tecridin kırılmasının halkın her yerde ortaya koyacağı direnişle mümkün olduğunu belirtti.

ÇOCUK KOROSU’NDAN EYLEMCİLERE MİNİ KONSER

Öte yandan Fransa’ın Moselle iline bağlı Saint Avold şehrinde çalışmalarını sürdüren Koma Heja Çocuk Korosu üyeleri de Strasbourg’daydı.

Çocuk korosu üyeleri, açlık grevindeki eylemcilere destek amacıyla Kürdistan devrim şarkılarını seslendirdiler.