Strasbourg direnişinde 80’inci gün geride kaldı

Öcalan’a yönelik tecride karşı süresiz dönüşümsüz açlık grevine destek amacıyla Avrupa’nın farklı şehirlerinden çok sayıda Kürdistanlı, Strasbourg’a gelmeye devam ediyor.

Kürt Halk Önderi üzerindeki tecridin kırılması amacıyla DTK Eşbaşkanı Leyla Güven öncülüğünde başlayan, cezaevlerindeki siyasi tutsaklar başta olmak üzere bir çok yerde devam eden açlık grevleri, eylemcilerin sağlık durumunda ortaya çıkan olumsuzluklara rağmen kararlı bir şekilde devam ediyor.

Strasbourg’da 80’nci gününde olan süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemlerine Avrupa’da yaşayan Kürt halkının ziyaretleri de yoğun şekilde sürüyor.

Gün itibariyle farklı şehirlerden çok sayıda Kürdistanlının ziyaret ettiği açlık grevi direnişçilerini bugün Almanya’nın Lübeck şehrinden bir grup Kürdistanlı ile Avrupa Midyat Meclisi üyeleri de yerinde ziyaret etti.

ÇOK SAYIDA KENTTEN ZİYARETLER

Lübeck’ten gelen grup adına konuşan Nasır Akgül, tecride karşı direnişe sadece destek verilmesinin yeterli olmadığını ve Kürt halkının topyekün bir eylemlilik içerisinde olması gerektiğini vurguladı. Akgül, halkın Önderliğini sahiplenerek, Türk devletinin faşizan politikalarını yeneceğinin de altını çizdi.

AVRUPA MİDYAT MECLİSİ’NDEN DESTEK

Akşam saatlerinde Strasbourg direnişçilerini ziyaret eden Avrupa Midyat Meclisi adına konuşan İzzettin Yıldırım ise, tüm eylemcileri selamlayarak, başarılar diledi. Kürt Halk Önderi üzerindeki ağır tecridin Kürt halkına uygulanan tecrit olduğunun altını çizen Yıldırım, tecrit bu şekilde ele alınmasının önemli olduğunu belirtti.

İzzettin Yıldırım, Öcalan’a yönelik insanlık dışı tecride karşı geliştirilen açlık grevlerinin şiddet içermeyen, insani ve demokratik bir eylem biçimi olduğunu vurgularken, Kürt halkının eylemler etrafında güçlü şekilde yer almasının zorunlu olduğunu dile getirdi.

Bütün insanlığın birbirine bağlı olduğunu ve insanlığın ortak çıkarlarının toplumsal çıkarları ortaya çıkardığını vurgulayan Yıldırım, demokrasi, kardeşçe ve özgür şekilde yaşam isteğinin tüm insanlığın ortak istemi olduğunu söyledi. Yıldırım, demokrasi ve özgürlük isteyen tüm insanlığın Kürt halkının sesine ses katması gerektiğini belirterek, tecride karşı sessizliğin bozulmasının zamanı olduğunu söyledi.

Açlık grevi direnişiyle bir tarih yazıldığını da söyleyen İzzettin Yıldırım, “Bu direnişiniz mutlaka başarıya ulaşacaktır” diye ekledi.

MAM ZEKİ ŞENGALİ’NİN OĞLU DA STRASBOURG’DAYDI

Öte yandan geçtiğimiz yıl Türk devletinin katlettiği Şengal Êzidî Koordinasyonu Üyesi Zeki Şengali (İsmail Özden)’nin oğlu İskender Şengali de, Strasbourg’daki direnişçileri yalnız bırakmayanlar arasındaydı.

Şengali, burada eylemcileri ziyaret ederken, eylemciler, direnişlerinin aynı zamanda Mam Zeki Şengali’nin direnişinin devamı olduğunu vurguladılar.