Strasbourg eylemi 49’uncu gününde

Strasbourg’da CPT ve Avrupa Konseyi önündeki Öcalan’a özgürlük eylemi 49’uncu gününde devam ediyor.

23 Ekim’de Strasbourg kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın durumunu yerinde incelemesi talebiyle CPT ve Avrupa Konseyi önünde başlayan süresiz oturma eylemi 49’uncu gününde devam ediyor.

Eylemciler bu sabah yağan yoğun kar altında uyandı. Sabah saatlerinde gün için hazırlıklarını tamamlayan eylemciler, yoğun kar yağışı altında halaylar çekip kar topu oynadı.

11-14 Aralık’ta Avrupa Parlamentosu oturumlarına yönelik kitlesel eylem kararı alan Eylem Tertip Komitesi, Avrupa’da yaşayan tüm Kürdistanlıları Strasburg’daki eylemlere katılım çağrısı yaptı.

Ajansımıza konuşan Eylem Tertip Komitesi üyesi Newroz Serhat şu mesajı verdi:

‘12-14 Aralık tarihlerinde Avrupa Parlamentosundaki oturumlar bizim taleplerimizin dinlenmesi için önemlidir. Üçüncü ayına girmekte olacak bir eylemi sürdürüyoruz, bugüne kadar defalarca CPT, Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamentosu’nda görüşmeler gerçekleştirdik. Bu kurumların bize yaklaşımı hep oyalama, öfkemizi dindirmeye yöneliktir. Artık biz bu açıklamalarını dikkate almadığımızı belirtiyor ve onlardan pratikte bir adım atmalarını talep ediyoruz. Avrupa Devletleri, T.C ile olan ekonomik çıkarlarından dolayı temel insan haklarının Türkiye’de ihlal edilmesine göz yummuyor ve Önderliğimiz üzerinde uygulanan tecride ortak oluyorlar. Koşullar ne olursa olsun eylemimizi sürdürme kararlılığımızı bir daha dile getiriyoruz.’

Avrupa’da yaşayan tüm Kürdistanlılar ve dostlarının yapılacak Mitinglere güçlü katılması gerektiğini belirten Serhat sözlerini şöyle sürdürdü; ‘’Gün Önderliğimize sahip çıkma günüdür. Başta Kürt Kadınları ve Gençleri olmak üzere tüm halkımızı ve dostlarımızı yapılacak mitinglere güçlü katılmaları çağrısında bulunuyoruz’’ dedi.