Strasbourg mitingi: Önderliğimizi özgürleştireceğiz!

Strasbourg'daki mitingde konuşan KONGRA-GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal, "2020, bizim için stratejik bir yıldır" dedi. KJK de "Her yeri Önderliğimizin özgürlüğü için mücadele alanına dönüştüreceğiz" dedi.

Kürdistanlılar ve dostları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komplonun yıl dönümünde Strasbourg'da buluştu.
Yürüyüşün ardından düzenlenen mitingde, komplo ve tecrit protesto edildi.
Açılış konuşması CDK-F adına Feyziye Erdemirci ve Lokman Konar tarafından yapıldı.
KONGRA-GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal, KJK mesajı, İmralı heyetinden Julie Ward, Rojava yönetimi, 3 koldan uzun yürüyüş gerçekleştirilen eylemlerciler adına 3 kişi, Hevrin Xelef'in annesi,  Siyane Meclisa adına Jine Ezdiya, KCDK-E adına Fatoş Göksungur ve Yüksel Koç, FEDA adına Şahit Polat, TEV-ÇAND, KCDK-E ve TJK-E adına konuşmalar yapıldı.

KARTAL: ÖNDER APO, KÜRDİSTAN'I AYAĞA KALDIRDI!

KONGRA-GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal, şunları söyledi:
"Önder Apo 21 yıldır İmralı’daki tecrit ve işkence altında olmasına rağmen büyük bir direniş sergiliyor. Komplocular Önder Apo’yu esir alarak özgürlük hareketini yok etmek ve Ortadoğu’ya dönük projelerini uygulamak istediler. Ancak Önderliğimiz bu süre zarfında geliştirdiği paradigma, siyaset ve direnişle bunu boşa çıkardı. Komplocuları hiç unutmayacağız, asla affetmeyeceğiz. Halkımız şu ana kadar olduğu gibi, komploya karşı her zaman direnecektir. Komplocu güçler 100 yıldır Kürdistan’da gerçekleştirilen katliamlara destek veriyor. Önder Apo Kürdistan’ı ve halkımızı yeniden ayağa kaldırdı. Komplocu güçler bunu kabul etmedi. Ve buna karşı uluslararası komployu gerçekleştirdiler. Bu direnişi bitirmek istediler. Ancak Önderlik geliştirdiği yeni paradigma ile sesini bütün dünyaya duyurdu. En son Serêkaniyê işgaline karşı dünya çapında gelişen tepkilerde bunu gördük. Bu Önder Apo’nun çabaları sonucudur.

'SİYASİ, DİPLOMATİK, HUKUKİ MÜCADELEYİ BÜYÜTECEĞİZ'

Belçika Mahkemesinin aldığı PKK kararı var. Avrupa’da yaşayan bütün Kürdistanlılar, 2020’de siyasi, diplomatik, hukuki mücadelemizi daha da büyüteceğiz. 2020 yılı bizim için stratejik bir yıldır, Önder Apo’nun üzerindeki tecridin kaldırılması ve Kürdistan’ın özgürlüğü ve statüsü için mücadeleyi büyüteceğimiz bir yıl olacaktır ve sonuç alacağız."

KJK AÇIKLAMASI

KJK adına yapılan açıklamada ise 'Güneşimizi Karartamazsınız' şehitleri anıldı, uzun yürüyüşçüler selamlandı ve şu mesajlar verildi:
"15 Şubat sadece Kürtler için değil, kadınlar ve dünya halkları için bir kara gündür.
İmralı çarmıh sistemi, özgürlük, eşitlik mücadelesi veren, Ortadoğu çarmıhına son vermek isteyen önderliğimize karşı geliştirilmiş bir komplodur.
Önderliğimiz ideolojik, politik ve yaşam duruşu ile Ortadoğu'nun özgür insanının temsil ediyordu.
Hiçbir zaman hegemonik güçlerin kontrolü altına girmeyi kabul etmedi.
Büyük bir aşk, istek, azim  ve emekle Ortadoğu toprağı, özgür insanı, kadın ve erkeğini yaratmak için çalışıyordu. Önderliğimizin varlık ve mücadelesi ABD, İsrail, İngiltere başta olmak üzere tüm hegemonik güçlerin Mezopotamya'daki hesaplarını bozuyordu.
Önderliğimizin özgürlüğü kadın özgürlüğü ve biz kadınlar için stratejik bir durumdur.
Çünkü egemenler tarafından kadın özgürlüğünün üstü kapatılmış ve gerçekliğinden uzaklaştırılmıştır.
Rêber Apo yaşamı ve mücadelesi boyunca kadın özgürlüğünü en üst düzeyde değerlendirdi ve geliştirdi. Heybetli kadın özgürlük ütopyasını daha 1990’lı yıllarda değerlendirerek, 'Devrimcliğin ilk şartı kadın özgürlüğüne yaklaşımdır' dedi.
Kürt Halk Önderinin yöntem ve duruşu ile stratejik yaklaşımı Kürdistan devriminde kadın özgürlüğü en temel ölçülerinden biriydi ve günümüze dek bu böyle devam ediyor.
Bir kez daha belirtmek istiyoruz ki, Önder Abdullan Öcalan sadece Kürtler ve Kürt kadınının önderi değil. İdeolojisi, felsefesi, yaşamı ve özgürlük mücadelesi ile dünya halkları ve kadınlarının da önderidir.
Erkek egemenlikli devletçi sistem içindeki kadının düşürüldüğü durum ve kadına karşı geliştirilen komploları açığa çıkararak, kadının gerçekliğine dikkat çekerek kadınla alternatif ve doğal bir toplumun yaratılması mücadelesini başlattı.
Reber Apo kadını erkeğin köleliğinden kurtararak, özgürleştirerek, kadının kendisi olması gerektiğine işaret etti. Bu da radikal devrimciliğin bir adımıdır.
İmralı işkence sistemi sadece Türkiye ile oluşturulmuş bir sistem değil. Erlek egemenlikli sistemin tamamının içinde yer aldığı bir sistemdir. Önder Öcalan’ın bu sistem içinde tutulması sadece kendi şahsına yönelik bir uygulama değil, yeni paradigması olan demokratik, ekolojik ve kadın özgürlüğü sistemine yönelik uygulanan bir işkence sistemi olduğunu bilmek gerekir.
Önderliğimiz yaşamı ve mücadelesinin tamamında kadının ordulaşması, partileşmesi, jineoloji bilimi, öz savunma sistemi, eşbaşkanlık, eşit temsiliyet sistemini geliştirdi. İmralı tecrit koşullarında felsefi ve ideolojik çalışmaları ile kadına çok ileri adımlar attırdı.
Önderliğimizin Kadın özgürlük mücadelesinde ve geldiğindeki yeri her zaman daha iyi anlaşılıp anlam veriliyor.
Önder Abdullah Öcalan, kadının gerçek yoldaşı ve arkadaşıdır.
Rojava’da kadın öncülüğünde gelişen ve herkesin şimdi örnek aldığı devrim Önderliğimizin mücadelesi, ideolojisi ve felsefesinin somut bir ürünüdür.
Onun için önderliğimize karşı 15 Şubat 1999 tarihinde gerçekleştirilen uluslararası komployu özgür kadın, toplum ve geleceğe karşı geliştirilmiş bir komplo olarak görüyoruz. Bu komplo ile kadının özgürlük talebi ve mücadelesine büyük bir darbe vurularak kölelik koşullarında yaşamasına devam etmesi istendi.
Özgürlük karşıtı güçler faşist Türk devleti öncülüğünde komployu sürdürmek istiyor. Biz bunu hiçbir zaman kabul etmeyeceğiz. İmralı işkenci sisteminin duvarları yıkılmayana kadar Önderliğimizin özgürleştirilmesi mücadelesini sürdüreceğiz.
Önderliğin özgürlüğü kadının özgürlüğüdür şiarı ile İmralı işkence sistemine karşı, halkımıza yönelik soykırım politikalarına karşı, kadının katledilmesi politikalarına karşı mücadelemizi tüm alanlarda sürdüreceğiz.
Büyük direneceğiz. Fedai ve coşkulu bir ruhla önderliğimizin, kadınların ve halkımızın özgürlüğü için mücadele edeceğiz.
21. yılında uluslararası komploya karşı özgür bir yaşam yaratmak için önderliğimizin özgürlüğü eylemlerini güçlendirerek devam ettireceğiz. Her sokak, cadde, şehir, köy, ev, fabrika, zindan ve dağının tamamını Önderliğimizin özgürlüğü için mücadele alanına dönüştüreceğiz. Bir kez daha önderliğimizin özgürlüğünü sağlayacağımızın sözünü veriyor, Bijî Serok Apo, Jin Jiyan Azadi diyoruz."
Mitingte  şu sanatçılar da sahne aldı: "Zarife, Dilan, Ozan Semdin, Xemgin Birhat, İdris Bagog, Ozan Reber, Amele, Ozan Emekçi, Kawa, Urmiye, Bengi Agiri, Mehmedê Hezexi, Rojhilat Cemal, Zahir Loran, Ozan Cevat."