Strasbourg mitinginde komploya tepki, Efrîn direnişine selam

On binlerin komplo ve işgale karşı Strasbourg'daki mitingi başladı. Mitingde Öcalan’ın özgürlüğü haykırılırken, görkemli Efrîn direnişi selamlanıyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik Uluslararası 15 Şubat Komplosu ve Türk devletinin Efr^n’e dönük işgal saldırılarını protesto etmek amacıyla, onbinlerce Kürdistanlı ve dostları görkemli yürüyüşün ardından Strasbourg’daki Parking des Vanneaux miting alanına vardı. Öcalan’ın dev posterlerinin yanı sıra Öcalan’ın özgürlüğünün istendiği ve Efrîn’e saldırıların protesto edildiği pankartlarla süslenen sahneden, sık sık sloganlar yükseliyor.

Kitlenin alanda toplanmasının ardından devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan mitingde, hep bir ağızdan 'Öcalan’a özgürlük', 'Bijî berxwedana Efrînê' sloganları atılıyor. 'Terörist Türkiye', 'Katil Erdoğan' sloganlarının da atıldığı mitingde AKP-MHP faşist rejimine karşı büyük tepki gösterilerek, görkemli Efrîn direnişi selamlanıyor.

Mitingin açılış konuşmasını KCDK-E Eş Başkanı Fatoş Göksungur yaptı. Göksungur, Efrîn saldırılarının uluslararası komplonun bir devamı olduğunu söyledi.

GENÇLER: SALDIRILARA KARŞI ÖZGÜR ALANLARA!

Ciwanên Azad adına yapılan açıklamada ise Kürt gençlerinin, saldırılara karşı özgürlük mücadelesi saflarına katılması gerektiği belirtilirken, “Kürt gençleri, Başkanımıza yönelik komploya, Efrîn’e yönelik saldırılara karşı sessiz kalmayacaktır. Bizi evimizde vuranları, biz de evlerinde rahat bırakmayacağız” denildi.

ENTERNASYONALİSTLER: ÖCALAN ÖZGÜR OLUNCAYA KADAR...

Lüksemburg’dan yola çıkan, daha sonra Lozan ve Cenevre ile devam eden enternasyonalist yürüyüşçüler de sloganlarla sahneye çıktı.

Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal saldırılarını sert bir dille kınayan enternasyonalist yürüyüşçüler, “Erfîn’e yönelik saldırı dünya halklarının geleceğine yönelik bir saldırıdır. Kapitalist ülkeler bugün Efrîn’e saldırılara sessiz, çünkü Efrin şahsında Rojava devrimi boğulmak isteniyor. Biz buna karşı direneceğiz ve Kürt halkı ile beraber kazanacağız” mesajını verdi.

Öcalan’ın özgürlüğünün dünya halklarının özgürlüğü anlamına geldiğini ifade eden enternasyonalistler, Öcalan’ın demokratik konfederalizm projesinin dünya devrim hareketlerine umut verdiğine dikkat çekti.

“Biz Öcalan’dan ve Kürt hareketinden aldığımız güçle dünya devrim mücadelemize devam edeceğiz ve kazanacağız” diyen yürüyüşler, konuşmasını, 'Yaşasın Öcalan', 'Yaşasın devrim direnişi', 'Yaşasın Efrîn direnişi' sloganlarıyla bitirdi.

DİLEK ÖCALAN: KOMPLO KURANLAR EFRÎN’E DE SESSİZ

HDP Urfa Milletvekili Dilek Öcalan ise uluslararası komployu kınayarak başladığı konuşmasında şunları söyledi: “19 yıl önce Sayın Öcalan şahsında yapılan uluslararası komplo bugün Efrîn’de devam ediyor. O gün Öcalan’a komplo uygulayan güçler bugün Efrîn’e yönelik saldırılara sessizler.”

Türkiye’nin içinden çıkılamaz bir sürece sürüklendiğini vurgulayan Öcalan, Türk devletinin 29 günden bu yana Efrîn’e saldırarak Rojava devrimini boğmak istediğini ancak herhangi bir sonuca varmadığını belirtirken, “Efrîn direnişi sürüyor ve yenilmeyecek” dedi.

Miting konuşmalarla devam ediyor.