Strasbourg mitingi: Zafer Öcalan’ın çocuklarının olacak!

Onbinlerce kişi, 19’cu yıl dönümünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 15 Şubat uluslararası komployu ve Türk devleti ile çetelerinin Efrîn’e dönük işgal saldırılarını protesto etti.

Uluslararası Komployu protesto ve Efrin direnişini selamlama mitingine görüntülü bir mesaj gönderen KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık, “Sosyalist, devrimci olduğunu söyleyen herkes AKP’ye karşı durmalıdır. Kendisine insanım diyen herkesin de Kürt halkının haklı mücadelesi yanında yer almalıdır” dedi. Mitingde konuşan PYD Dış İlişkiler Sözcüsü Salih Muslim ise Efrîn’deki zaferin Öcalan’ın çocuklarının olacağını söyledi.

19’cu yıl dönümünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 15 Şubat uluslararası komployu ve Türk devleti ile çetelerinin Efrîn’e dönük işgal saldırılarını protesto etmek amacıyla on binlerce Kürdistanlı ve dostlarının katıldığı Strasbourg yürüyüşü miting konuşmalar ve marşlar eşliğinde sonlandırıldı.

BAYIK: ERDOĞAN GÜCLÜ GÖRÜNMEK İÇİN CABALIYOR AMA NAFİLE

Mitingine görüntülü bir mesaj gönderen KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık, Efrîn’in demokratik bir yaşamı açığa çıkardığı için Türk devletinin hedefi haline geldiğini söyledi.

Efrîn’de sadece Kürtlerin savaşmadığını, Çerkez, Arap ve diğer halkların da işgal saldırılarına karşı Efrîn’de mücadele ettiğini belirten Bayık, Efrîn’in özgürlük ve demokrasi hareketi açısından önemine de dikkat çekti. Bayık, Kobanê, Reqa, Efrîn direnişi ile Kürt halkının komployu gerçekleştiren komplocu devletlere de karşılık verdiğini vurguladı.

AKP-MHP’nin bu dönemde çok zayıfladığını, bu durumu gizlemek için, kendisini güçlü göstermek için çabaladığını dile getiren Bayık, sömürgecilerin Kürt halkını ezme ve soykırımdan geçirme politikası üzerinden kendisini var etmeye çalıştığını kaydetti.

İNSANIM DİYEN HERKES EFRÎNİ SAHİPLENMELİ

Kürt halkının direnişi ile uluslararası komployu boşa çıkardığına da dikkat çeken Bayık, “Sosyalist, devrimci olduğunu söyleyen herkes AKP’ye karşı durmalıdır. Kendisine insanım diyen her kesin de Kürt halkının haklı mücadelesi yanında yer almalıdır. Genelde Kürt halkını, özel de de Efrîn halkını sahiplenmelidir” dedi.

Bayık konuşmasında İngiltere İşçi Sendikası’nın Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yürüttüğü kampanyaya da dikkat çekerek, “Çabalarından dolayı tebrik ediyorum” dedi. Güney Amerika’da ise kadın mücadelesine vurgu yapan Bayık, Güney Amerikalı kadınların, Kürt halkının ve Öcalan’ın özgürlüğü için yoğun bir çaba yürüttüğünü hatırlattı. Bayık Avrupa, dört parça Kürdistan’daki halkın direnişini, kadınların ve gençlerin direnişini de selamladı.

DERAR: SÖMÜRGECİ TÜRK DEVLETİ YENİLECEK

Mitingde bir konuşma yapan Demokratik Suriye Meclisi Eş Başkanı Riyad Derar, Rojava ve Efrîn halkının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın felsefesi ile örgütlendiğine dikkat çekti. Öcalan’ın felsefesi ekseninde Türk ordusunun işgalci saldırılarına karşı da bu çerçevede cevap vermeye devam edeceklerini belirtti. Derar, “Efrîn’de halklar direnerek, sömürgeci Türk devletini yenilgiye uğratacak” dedi.

MÜSLİM: NE YENİLECEK NE DİZ ÇÖKEÇEK BİR KÜRT YOK ARTIK

PYD Dış İlişkiler Sözcüsü Salih Muslim, Öcalan’a yönelik komployu kınayarak başladığı konuşmasında, “Öcalan’ın çocukları bugün Efrîn’de direniyor” dedi.

Bugün kendini bilmez diktatörün birisinin Efrîn’de Kürtleri yeneceğini düşündüğünü belirten Muslim şöyle konuştu: “İyi bilsinler ki ne karşılarında yenilecek ne de diz çökecek bir Kürt var. ‘Bir günde gireriz dediler’, 29 gündür hala aynı noktadalar.”

‘ZAFER ÖCALAN’IN ÇOCUKLARININ OLACAK’

Uluslararası güçlere ve Avrupa’ya seslenen Muslim, şöyle devam etti: “Demokrasiden bahsediyorlar ama, bugün neden demokrasiye ve insanlığa karşı yapılan saldırıya sessizler. Sadece sessiz kalmakla yetinmeyip, Türkiye’ye sattıkları silahlarla halkımıza karşı katliama ortak oluyorlar.

Türk devleti daha önce destekledikleri çeteleri Efrîn’e yerleştirmeye çalışarak, orada bir terör yuvası oluşturmaya çalışıyor. Eğer bunu başarırlarsa orada oluşturulacak terör yuvası bütün dünya için tehlike arz edecek. Bu gerçeği bilmenize rağmen neden sessiz olduğunuzu soruyoruz.”

Bugün Efrîn’de insanlığın barbarlığa karşı mücadele ettiğini vurgulayan Muslim, bugün burada insanlığı savunan halklarla birlikte direneceklerini ve kazanacaklarını belirtti.

Müslim, “Hem diktatör, hem de herkes iyi bilmeli ki zafer Öcalan’ın çocuklarının olacak” diyerek konuşmasını bitirdi.

Miting Koma Bexwedan’ın seslendirdiği marşlar eşliğinde sona erdi.