Strasbourg’da Öcalan’a Özgürlük Haftası: Kültürel etkinlikle bitti

Fransa’nın Strasbourg şehrinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için düzenlenen etkinlik haftasının son gününde Güney Kürdistan’daki katliamlara sessiz kalınmaması çağrısı yapıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Strasbourg’daki Avrupa Konseyi (AK) önünde yürütülen Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemi, 8’inci yılına girmişti. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Avrupa’daki kurum temsilcilerinin üstlendiği nöbet eyleminin yıl dönümü kapsamında dün bir kültürel etkinlik düzenlendi.

Kent merkezindeki Place Kléber’deki etkinlikte sanatçılar Yelda Abbasi, Hozan Cömert, Xelil Xemgin ve Serhat Çarnewa ile Paris’ten gelen bir folklor grubu sahne aldı.

KATLİAMA SESSİZ KALINMAMASI ÇAĞRISI

Yüzlerce Kürdistanlı ve Fransızların ilgi gösterdiği etkinlikte kurulan sahneye ‘Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için 7 yıldır nöbet(teyiz)’ yazılı pankart açıldı.

Hafta başından bu yana Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’nde bulunan kurum temsilcileri de etkinlikte yerlerini aldı. Etkinliğin açılışında konuşan Avrupa Demokratik Kürt Toplum Kongresi (KCDK-E) Eş Başkanı Fatoş Göksungur, Öcalan’ın özgürlüğünden vazgeçilmeyeceğinin altını çizdi. Göksungur, nöbet eyleminin Öcalan özgürleşinceye kadar süreceğini vurguladı.

Türk devletinin Güney Kürdistan’daki işgal saldırıları ve Kortek’teki sivil katliamına da değinen Göksungur, Avrupa ülkeleri dahil dünyanın bu katliamlara sessiz kalmaması çağrısı yaptı.

Etkinlikte daha sonra Hozan Comert, Yelda Abbasi, Xelil Xemgin ve Serhat Çarnewa adlı sanatçılar sahne aldı. Paris Demokratik Kürt Toplum Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren bir folklor grubu da Kürt danslarını sergiledi. Yoğun ilgi çeken etkinlik, akşam saatlerine kadar sürdü.