Stuttgart’ta 1 Eylül yürüyüşü ve kayyum protestosu

Almanya’nın Stuttgart kentinde 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinliği düzenlendi. Aynı zamanda AKP/MHP’nin, Amed, Mardin ve Van’da gasp edilen belediyeler de protesto edildi.

Gündüz saatlerinde HDP ile dayanışma platformu ve Die Linke’nin de dahil olduğu ortak bir çadır açıldı. Amed, Mardin ve Van’da gasp edilen belediyelere yönelik bilgilendirme çadırı açıldı.

Daha sonra AHDK, AGİF, Alınteri, Arabische Vereinung, ATİK, Dersim İnşaa Kongresi, Dersim Soykırım Karşıtı Derneği, FCK, COURAGE STUTTGART, HDK Stuttgart, İnitative für Völkerfreundschaft und gegen Abschiebungen, Maraş Girişimi, MLPD, Mücadele Birliği, Partizan, SL (Solidaritât International, SKB, SYKP, TJK-E, ve Ungweltgewerkschaft’ın 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinliği düzenledi.

“Dünya barışı için savaşıyoruz”, “Elini Rojava’dan çek, Kürdistana özgürlük, PKK yasağı kaldırılsın”, “Kayyuma son, bugün Diyarbakır, Van, Mardin yarın sıra İstanbul, İzmir ve Ankara’da olacak”, “İşgal kuvvetleri Kürdistan’dan çık” pankartlarını taşındığı eylemde Stuttgart Staufenbergplatz’de başladı. Yürüyüş Schlossplatz’da son buldu. Eylem boyunca AKP/MHP’nin, Amed, Mardin ve Van’da belediyeleri gasp etmesi ve buna karşı Kürdistan’da düzenlene eylemlere yapılan müdahaleyi anlatan bildiriler okundu ve dağıtıldı. Eylemde sık sık “Es Liebe Rojava”, “Es Liebe HDP” “Hande web von Rojava” “Hoch die internationele solidaritat” sloganları atıldı.

Schlossplatz’da kurum temsilcilerinin yaptıkları konuşmadan sonra eylem sona erdi.