Stuttgart’ta Öcalan için iki günlük yürüyüş

Almanya’nın Stuttgart kentinde 15 Şubat komplosunu protesto etmek için iki günlük yürüyüş başladı.

Kürdistan Topluluklar Federasyonu (FCK) tarafından organize edilen yürüyüş sabah saat 11:00’de Esslingen Bahnhof’da başlatıldı.

Öcalan’a yönelik uluslararası 15 Şubat komplosu ve tecridi kınamak amacıyla düzenlenen yürüyüşe bir çok çevreden insan katıldı.

Esslingen Bahnhof’da bir araya gelen Kürtler ve dostları bir basın açıklaması ile yürüyüşün anlam ve önemine vurgu yaptı.

Okunan bildiride, “15 Şubat uluslararası komplo hala devam ediyor” denilerek, 20 yılını geride bırakan İmralı esaretine karşı duyarlılık çağrısı yapıldı.

Bildiride “Tecrit insanlığa karşı bir suçtur! Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında demokratik siyaset zeminini hedef alan Türk devleti adeta ülkeyi yaşanılmayacak bir karanlığa gömmeye çalışılmaktadır. Burada olmamızın sebebi bundan 20 yıl önce Öcalan’a uygulanan uluslararası 15 Şubat komplosunu kınamaktır” denildi.

Bugünkü yürüyüş Bad Cannstatt Bahnhoff’ta tamamlanacak. Cumartesi günü saat 12:00’de Bad Cannstatt Bahnhoff’tan yola çıkılarak, Stuttgart’a eyleme son verilecek.