Stuttgart’ta ırkçılığa karşı yürüyüş

Almanya’nın Stuttgart kentinde aralarında TCŞ, Antifa, Migrantifa, Rex ve Frauenbündis’in yer aldığı grupların oluşturduğu “Hep birlikte ırkçılığa karşı Stuttgart (0711 United against racism)” platform ırkçılığa karşı ilk eylemini yaptı.

Almanya’nın Stuttgart kentinde Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ), Antifa, Migrantifa, Rex ve Frauenbündis “Hep birlikte ırkçılığa karşı Stuttgart (0711 United against racism) platformunu oluşturdu.

Platform bugün ilk eylemini Eckensee’den Rotebühlplatz’a bir yürüyüş ile yaptı.

Eylemde TCŞ ve TEKO-Jin adına yapılan açıklamada şunlar belirtildi: “Bi hev ra serhildan’ kampanya kapsamında bizler TCŞ, JCA olarak tek yönlü değil birlikte mücadele yürüteceğiz. Gençler olarak öfkeliyiz ve bu öfkemizi ırkçılığa karşı örgütlülüğe dönüştüreceğiz.”

Yürüyüş boyunca ırkçılık karşıtı konuşmalar yapıldı. Gençler aynı zamanda yürüyüş güzergahındaki polis karakolunun karşısında ırkçı saldırılardan dolayı katledilenlerin isimlerinin yazılı olduğu dövizlerden temsili mezar oluşturdu ve ırkçı saldırılardan dolayı katledilenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda da bulundu.

Yürüyüşte sık sık “Faşizme karşı omuz omuza”, “Adalet yoksa, barış da yoktur”, “Bütün Stuttgart polise karşı”, “Jin, Jiyan, Azadi” sloganları atıldı.