Stuttgart’ta “Kasım ayı şehitleri” anıldı

Almanya’nın Stuttgart kentinde düzenlenen bir gece ile “Kasım ayı şehitleri” anıldı.

Yüzlerce kişinin katıldığı gece, “Ölümsüzlerimizin izinde Faşizm ve sömürgeciliği yeneceğiz” sloganı ile gerçekleşti.

“MLKP şehitleri” şahsında düzenlenen anma etkinliğine aralarında HDP eski Amed milletvekili Nursel Aydoğan ve Suruç’taki katliamda hayatını kaybeden Vatan Budak’ın babası Murat Budak da katıldı. Gecede, Koma Robend, Grup Vardiya ve Çarneva sahne aldı.

Enternasyonal marşı ile bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan gecede MLKP lehine sloganlar atıldı. Bir sinevizyon gösteriminin de yapıldığı gecede, MLKP adına yapılan bir konuşmada, “Dönem tereddütte yer vermeme dönemidir. Dönem cesaret dönemidir. Dönem öncü bir ruh ve pratikle öne atılanlara omuz verme, zafer için gerekli fedakarlıkları kuşanma günüdür. Şimdi yaşamak direnmektir” dedi.

Devrim mücadelesinde hayatını kaybedenlerin yakınları da sahneye çıkarak konuşmalar yaptı. Bunlar arasında yer alan Murat Budak, “şehit aileleri” adına konuştu. Budak, “Bir şehir babası olarak onurlu ve dimdik ayaktayım. Bu onurlu duruşumuzla dosta güç, düşmana korku salıyoruz” dedi.

HDP Amed eski milletvekili Nursen Aydoğan, Türk devletinin Rojava’ya ve gerilla mezarlıklarına yönelik saldırılarına dikkat çekerken, özgürlük mücadelesinde hayatını kaybedenleri andı. Aydoğan, “Şehitlerimizi toprağa değil kalbimize gömüyoruz. Onlar biz yaşadıkça kalplerimizde yaşamaya devam edecekti” dedi.

“Erdoğan ve AKP hükümeti yeniden Kobanê’ye saldırmaya başladı” diyen Aydoğan, “Ama şunu iyi bilsinler Kobanê’de YPG, YPJ, enteryonalist devrimciler oldukça Rojava orada yaşayan halkların olacaktır” şeklinde konuştu.