Suruç şehitleri Paris’te anıldı

Fransa’nın başkenti Paris’te ACTİT ile Ölümsüzlerin ve Tutsakların Sesi Platformu, Suruç şehitlerini andı.

Paris’te Türkiyeli Göçmen İşçiler Kültür Derneği (ACTİT) salonunda yapılan anma saygı duruşuyla başladı. Saygı duruşunun ardından etkinlik, hiçbir düşün yarım kalmayacağını, bayrağı alanların onu mutlaka gerçekleştirdiğinin somut ifadesi olan Kobanê’deki çocuk parkının açılış videosunun gösterimiyle başladı.

Anmada bir konuşma yapan Ölümsüzlerin ve Tutsakların Sesi Platformu temsilcisi “Yoldaşlar, siper yoldaşları 33’lerin yaşamı anlatan gülümsemesiyle sizleri selamlıyorum. Rojava’da Reqa hamlesinde ölümsüzleşen Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) komutanı Ulaş Baytaktaroğlu’nu saygıyla selamlıyorum. Yine ‘ilk ben olmalıyım’ diyerek ölüm orucu direnişinde 25 Temmuz’da ölümsüzleşen Hüseyin Demircioğlu’nu anıyorum.

Ölümsüzlerimiz devrimin hasadıdır, yol göstericisidir. Onlar, Rojava devriminin ruhunu yaşamak ve onu ülkelerine taşımak için yola çıktılar. Faşizm, Figen Yüksekdağ için hazırladığı katliamı sosyalist gençlere yöneltti. Katliamın Türk faşist devleti tarafından organize edildiğine dair birçok şey söylenebilir. Katilin birkaç gün önce gözaltına alınması ve bırakılması dahi gerçeğin çıplak halini göstermektedir” dedi.

Şiir dinletisinin de yapıldığı anmada, Suruç katliamında kamerasını hiç kapatmayan, uzun süre kamerasını açmayan ve daha sonra yüzleşmek için açtığı kamerasında katili de görüntülediğini gören Galip Çelik’in Suruç belgeseli izlendi.