Sydney’de 3 kadın devrimci anıldı

Paris’te katledilen 3 Kürt kadın devrimci, Avustralya’nın Sydney kentinde düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi Kadın Komisyonu’nun organize ettiği anma, saygı duruşu ile başladı.

Paris’te 9 Ocak 2013’te PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez, Sydney’de düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

Her üç kadın devrimcinin yaşamını anlatan yazıların okunması ve sinevizyon gösterimi ile devam eden anmada, Sydney Demokratik Kürt toplum Merkezi Eş Başkanı ve Kadın Komisyonu sözcüsü Necla Çiya bir konuşma yaptı.

Paris katliamının faillerinin bilinmesine ve aradan 6 yıl geçmesine rağmen, Fransa devletinin katilleri koruduğu belirtildi. Kadınların adalet yerini bulana kadar mücadele edeceklerini de söyleyen Çiya, Strasbourg’da devam eden süresiz-dönüşümsüz açlık grevindeki eylemciler de Skype üzerinden canlı bağlantı yaptı.

Burada bir konuşma yapan KCDK-E Eş Başkanı Yüksel Koç, 67 gündür açlık grevi direnişinde olan DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in sağlığının kritik bir safhaya geldiğini belirtti.

Koç, “Kim ne yapmak istiyorsa bugün yapsın, yarın geç olabilir. Kürdistanlılar ve dostları, seferberlik ruhu ile mücadele etmeli” dedi.