Sydney ve Melbourne’da şehit anması

Avustralya’nın Melbourne ve Sydney kentlerinde 5 Temmuz günü Türk savaş uçaklarının düzenlediği saldırıda şehit düşen KCK Genel Başkanlık Konseyi üyesi Diyar Xerîb ile 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu direnişçileri anıldı.

Sydney’deki anma, Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde gerçekleştirildi. Dört Parça Kürdistan’dan kitlenin katıldığı anma saygı duruşu ile başladı. Hazırlık Komitesi’nden Timur Xerzan anmada yaptığı konuşmada, 14 Temmuz ruhunu iyi okumak gerektiğini söyledi.

Avustralya DTKF Eşbaşkanı İsmet Taştan da yaptığı konuşmada, KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi Diyar Xerîb’e yapılan saldırının Kürt ulusal birliğine yapıldığını belirtti.

Xerîb’in Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği saldırılar ve işgal hareketine karşı Türk devletinin ve KDP’nin kirli ittifaklarını deşifre etmek amacıyla kitle çalışması yürüttüğünü de sözlerine ekleyen Taştan, “Halk toplantıları yaparak, bu kirli politikanın Kürdistan ulusal birliğine hizmet etmediğini ve bunun bir ihanet olduğunu söylediği için şehit edildi” diye konuştu.

Anmada Goran Hareketi adına İsmail Başur da bir konuşma yaptı. Başur Xerîb’in 4 parça Kürdistan’ın şehidi olduğunu söyledi.

Başur, mücadele birliğini yükseltme çağrısı da yaptı.