SYKP: Tecrit kalkmalı, Öcalan ile görüşülmeli

SYKP Avrupa Koordinasyonu, Leyla Güven'in direnişini selamlayarak, "Öcalan’la müzakereler yeniden başlatılmalı, İmralı’daki tecrit kaldırılmalıdır" dedi.

SYKP Avrupa Koordinasyonu, İmralı tecridi ve Leyla Güven'in direnişine ilişkin bugün yazılı açıklama yapıldı.

"Leyla Güven ile birlikte Türkiye’nin dört bir tarafında cezaevlerinde açlık grevi direnişleri başladı" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Leyla Güven ve açlık grevinde olan siyasi tutukluların bu eylemi, Kürt Halk Önderi üzerindeki tecridi kırmayı hedeflediği kadar faşizme karşı direnmek ve seçimlerin demokratik koşullarda yürümesini de talep etmektedir. Güven, eylemini kararlılıkta sürdürürken açlık grevinin kritik günlerine yaklaşmış durumda. Ancak bir parlamenterin, bir kadının bu sessiz çığlığı karşısında devlet üç maymunu oynamaya devam ediyor" denildi.

'TÜM HALKLARA ZARAR VERİYOR'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Leyla Güven’in talepleri bizim de taleplerimizdir. İmralı’da yaşanan tecrit aynı zamanda barış, demokrasi ve özgürlüğe karşı da bir tecrittir. Ve bu tecridin sonuçları sadece Abdullah Öcalan’a değil başta Kürt halkı olmak üzere ülkemizin ve bölgemizin bütün halklarına etki etmektedir.

Leyla Güven’in mücadelesine sahip çıkmak, demokrasi ve barışı savunmak demektir. 

Devlet tarafından dönemsel çıkarlar için defalarca boşa düşürülen barış süreçlerine bu defa Türkiye halkları sahip çıkmalı ve çözüm hedeflenerek Abdullah Öcalan’la müzakereler yeniden başlatılmalı, İmralı’daki tecrit kaldırılmalıdır. 

Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit devam ettikçe savaş, çözümsüzlük, çatışma, kutuplaşma ortamı devam edecek, sadece Kürt halkının değil, ezilen, sömürülen, baskı ve tahakküm altında tutulan bütün insanların hakları gasp edilmeye devam edecek, doğa-kültür talanı fütursuzca sürdürülecektir."