TCŞ üyeleri işgal saldırılarını protesto etti

Almanya’nın Bielefeld, Giessen ile İsviçre’nin Zürih ve Bern kentlerinde bir dizi eylem gerçekleştirdi.

BIELEFELD

Almanya’nın Bielefeld kentinde bir araya gelen Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwanên Azad (JCA) aktivisti gençler, “Nehêle” hamlesi kapsamında Rojava için bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Almanya Bielefeld’de TCŞ ve JCA’ın çağrısıyla bir araya gelen gençler, bugün ilanı yapılan ‘Nehêle-İzin Verme’ hamlesi kapsamında bir faşist Türk devletinin Rojava’da sürdürdüğü işgal saldırılarına karşı bir yürüyüş gerçekleştirdi. Üzerinde Almanca ‘Rojava’da savaşa izin verme’ yazan bir pankartla yürüyen gençler, yürüyüş esnasında duvarlara soykırım saldırılarını teşhir eden yazılamalarda da bulundu.

GİESSEN

Giessen kentinde de, faşist soykırımcı Türk devleti tarafından 9 Ekim’den bu yana gerçekleştirilen Rojava’yı işgal saldırılara karşı tutumlarını gösterdiler. Bu amaçla, Kürt gençleri 13 Ekim akşamı toplandı ve şehir merkezinde bir sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirdiler.

ZÜRİH

İsviçre’nin Zürih kentinde de merkez tren istasyonunda TCŞ ve JCA’nın çağrısıyla 200’e yakın Kürdistanlı ve enternasyonal bir araya geldi. “Her yer Rojava, her yer direniş” pankartı ve YPG, YPJ ve TCŞ bayraklarıyla yaklaşık yarım saat eylem düzenleyen gençler, yaptıkları açıklama ile eylem bitirildi.

Tren istasyonundan ayrılan gençler, Zürih havalimanına giderek orada bir sivil itaatsizlik eylemi düzenledi. Polisin saldırısına karşı buradan ayrılmayan gençler, eylemlerini oturma eylemine çevirdi. Yarım saat boyunca slogan ve marşlarla eylemlerini sürdüren gençlere çevredeki insanlar da katıldı. Burada da Almanca bir açıklama okuyan gençler, tekrar Zürih merkez tren istasyonuna gitti. Yaklaşık yarım saat tren istasyonunda eylem düzenleyen gençler, kesintisiz eylemlerine devam edeceklerini ve tüm halkın da bu eylemlere katılması çağrısıyla eylemlerini sonlandırdı.

BERN

Bern’de de “Nehêl” hamlesi kapsamında yaklaşık 500 Kürdistanlı ve enternasyonalist Bern merkez tren istasyonunda bir araya geldi. Eylem, devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ve marşlarla başladı.

Sık sık “Bijî berxwedana Rojava” sloganlarının atıldığı eylem, yaklaşık 2 saat boyunca şehir içinde yapılan yürüyüş sonunda tekrar merkez tren istasyonunda sona erdi.