Tedavileri süren Tuzak ve Xelil’e Kürdistanlılardan ziyaret

Berlin’de kaldırıldıkları hastanede tedavileri süren açlık grevi eylemcileri Mele Mustafa Tuzak ve Şiyar Xelil’i Kürdistanlılar ziyaret ediyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle Almanya’nın başkenti Berlin’de 4 Kürt aktivist; Ömer Bağdur, Cemal Kobanê, Şiyar Xelil ve Mele Mustafa Tuzak Öcalan’ın avukatları aracılığıyla yaptığı çağrının ardından diğer açlık grevi direnişçileri gibi eylemlerine son vermişlerdi.

Direnişçilerden Tuzak ve Xelil’in Almanya’nın başkenti Berlin’deki DRK Kliniken Berlin Mitte” hastanesinde Berlin’deki Açlık Grevi Eylemi Komitesi ve Kürt kurumlarının girişimleriyle tedavi altını alınmışlardı. Açlık grevi eylemini 134 gün sürdüren Mele Mustafa Tuzak önceki gün, bedenini 121 gün aç bırakan Şiyar Xelil ise dünden bu yana tedavi ediliyorlar.

Her iki eylemciyi toplumun değişik kesimlerinden Kürdistanlılar ziyaret ediyorlar. Ziyaret sırasında konuşan sanatçı Hozan Aydın, tecridin kırılmasını sağlayan açlık grevi eylemcilerine minnettar olduklarını ifade etti.

Ziyaretçilere teşekkür eden eylemcilerden Tuzak ise eylemlerine son verdikleri ilk gün sağlık görevlilerinin yaklaşımını kınayarak şöyle konuştu: “Öğleden sonra 3’ten gece saat 1’e kadar bizi beklettiler, ancak buna rağmen bizi hastaneye yatırmadılar. Alman halkının bu direnişe verdiği desteği bir tarafa koyarsak, sağlık görevlilerinin bu yaklaşımı Alman devletinin yürüttüğü siyasettin bir parçasıydı.