TEV-ÇAND ve GOVEND üyesi sanatçılar Strasbourg direnişçileriyle

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecride karşı Strasbourg’daki süresiz-dönüşümsüz açlık grevi direnişi, 76’ıncı gününde.

Tecride karşı Strasbourg’da 17 Aralık’ta başlayan ve 14 eylemcinin sürdürdüğü açlık grevi direnişine Avrupa’nın her tarafından destek ziyaretleri de sürüyor.

Aralarında eski milletvekili Dilek Öcalan’ın da bulunduğu eylemciler, sağlık durumlarının her geçen gün kötüleşmesine rağmen ‘İmralı tecrit duvarları yıkılıncaya kadar’ eylemde olacaklarını vurgulamışlardı. Geçtiğimiz Pazartesi günü yapılan son kontrollerde, eylemcilerde artık kalıcı olacak sağlık sorunlarının başgösterdiğine dikkat çekilmiş, özellikle kas erimelerinin ciddi endişe kaynağı olduğu vurgulanmıştı.

PARİS TEV-ÇAND VE GOVEND ÜYELERİNDEN ANLAMLI ZİYARET

Açlık grevinin 76’ıncı gününde Avrupa’nın dört bir yanından destek ziyaretleri de sürüyor. Bugün Fransa’nın başkenti Paris’ten gelen TEV-ÇAND ve GOVEND adlı kültürel kurumların üyeleri Strasbourg’a gelerek, eylemcilere desteklerini sundu.

TEV-ÇAND adına yapılan açıklamada, tüm sanatçıların sanatları ve duruşlarıyla tecride karşı direnişin yanında olmaları çağrısı yapıldı. Eylemde geçen her günün ciddi tehlikeleri beraberinde getirdiğini vurgulayan TEV-ÇAND üyesi sanatçılar, Avrupa Konseyi (AK) ve İşkenceyi Önleme Komitesi’ne (CPT) derhal harekete geçmeleri çağrısını da yinelediler.

ALMANYA, FRANSA VE İSVİÇRE’DEN ZİYARETLER

Süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemini bugün Fransa’nın Besançon, Almanya’nın Wuppertal şehirleri ile İsviçre’den onlarca Kürdistanlı, tecride karşı direnişçileri ziyaret ettiler. Ayrıca eylemin düzenlendiği Strasbourg ve çevresinden çok sayıda kişi hem eylemcilerin hem de ziyaretçilerini ağırlamak için seferber olmuş durumdalar.

DÖNÜŞÜMLÜ AÇLIK GREVİ DE DEVAM EDİYOR

Strasbourg ve diğer tüm direniş eylemlerine destek amacıyla kentte bulunan Avrupa Konseyi (AK) ve İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) binalarının olduğu alanda 5’er günlük süresiz-dönüşümlü açlık grevi eylemleri yapılıyor. Aynı zamanda Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eyleminin 7 yıla yakın bir süredir devam ettiği alanda düzenlenen destek amaçlı açlık grevi eylemini bu hafta PYD üyesi bir grup yürütmüştü. Pazartesi günü ise Avrupa’daki Ezidilerin dönüşümlü açlık grevini devralması bekleniyor.

Öte yandan eylemciler bugün Almanya ve Fransa’dan gelen bir grup doktor tarafından yerinde ziyaret edilerek, muayane edilecek.