Tevgera Ciwanên Şoreşger: Rojava için alanlara!

Tevgera Ciwanên Şoreşger (Devrimci Gençler Hareketi), Türk devletinin saldırılarına karşı her yerde alanlara çağırarak, "Faşizmin bu işgal saldırılarına karşı Avrupa gençliği başkaldırmalı ve böyle bir saldırıya göz yumanları pişman etmelidir" dedi.

Tevgera Ciwanên Şoreşger, işgalci Türk devletinin Rojava'ya dönük başlattığı saldırılara karşı tüm Kürt gençlerini alanlara çıkmaya çağırdı. 

Tevgera Ciwanên Şoreşger tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Halkımızın ve özgürlük mücadelesinin en büyük kazanımı olan Rojava Devrimi faşizmin işgal saldırılarıyla karşı karşıyadır. Bu saldırılar asla basite alınamaz. Varlık yokluk mücadelesi veren Türk devleti AKP-MHP faşizmiyle birlikte yeni bir Kürt soykırımını hedeflemektedir. Kimsenin şüphesi olmasın ki ellerine geçen ilk fırsatta halklarımızı kırımdan geçirmekten asla çekinmeyeceklerdir. Şimdiye kadar buna engel olan kahraman gerillalarımız, Rojava’nın her alanındaki özsavunma birliklerimiz ve Kürt gençlerinin fedakarca verdikleri mücadele olmuştur. Şu anda Rojava’ya saldırmakta olan işgal ordusunu geri püskürtmek için yine Kürt gençleri öncülüğünde Rojava’da müthiş bir mücadele verilmekte. Avrupa’da yaşayan Kürt gençleri olarak buradaki direnişin öncülüğünü yapmak gibi bir misyonumuz var. Kürt gençleri bugün Türk devletinin işgal saldırılarına karşı başkaldırmalıdır.

'ÖZGÜR TOPRAKLARIMIZA SAHİP ÇIKALIM'

Başka kimseyi beklemeden, hemen şimdi tüm Kürt gençleri bulundukları her yerde alanlara çıkmalı ve Rojava’ya, yani Rêber Apo’nun yarattığı toplumsallığın en canlı örneği olan özgür Kürdistan parçasına sahip çıkmalıdır. Onur ve vicdan sahibi tüm Kürt gençlerini özgür devrim topraklarına sahip çıkmaya, alanlara çağırıyoruz. Diktatörün emriyle saldırmaya başlayan işgal ordusuna karşı halkımız Rojava’da gençlik öncülüğünde müthiş bir şekilde direniyor. Avrupa’da yaşayan tüm Kürt gençlerinin de bu direnişe cevap olmaları gerekir. Faşizmin bu işgal saldırılarına karşı Avrupa gençliği başkaldırmalı ve böyle bir saldırıya göz yumanları pişman etmelidir."