TJK-E ve KCDK-E'den Beate Reiss için başsağlığı mesajı

TJK-E ve KCDK-E, Kürt dostu Alman devrimci Beate Reiss için başsağlığı mesajı yayımladı.

Kürt Özgürlük Mücadelesi'nin 40 yıllık dostu Alman devrimci Beate Reiss, kanser tedavisi gördüğü Altona'daki hastanede yaşamını yitirmişti.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) ve Avrupa Demokratik Kürt Toplum Kongresi (KCDK-E), Beate Reiss için bugün başsağlığı mesajı yayımladı.

'HİÇBİR ZAMAN BİZİ YALNIZ BIRAKMADI'

TJK-E ve KCDK-E'nin mesajı şöyle:

"Almanya Türk devleti ile yürüttüğü kirli pazarlıklarını sürdürürken, Alman halkından devrimci ve enternasyonaller kırk yıldır süren ve zafere yürüyen Kürt Özgürlük Mücadelesi'nin yanında yer almış, her zaman halkımızla dayanışma içinde bulunmuştur.

Önceki gün elim bir hastalık sonucu yitirdiğimiz değerli dost, enternasyonel devrimci Beate Reiss onlardan biriydi. Reiss, 1980 yılından beri tanıdığı Kürt halkını hiçbir zaman yalnız bırakmayan bir özgürlük neferiydi. Hemen hemen her yıl Almanya'dan Kürdistan'a giden Newroz delegasyonlarında yerini aldı. Kürtlerle içinde olduğu dayanışma nedeniyle gerek Türkiye'de, gerekse de Almanya'da birçok kez resmi ideolojiyle karşı karşıya gelip gözaltına alınmasına rağmen, inandığı mücadelesinden hiçbir zaman geri adım atmadı.

'KADIN DEVRİMİNİ DESTEKLEDİ'

O, gerçek yaşamı Kürt Özgürlük Mücadelesi'nde buldu ve Rojava'da gün gün ete kemiğe bürenen kadın devrimini heyecanla takip ederek, gönülden destekledi.

Enternasyonal devrimci Beate Reiss'ın zamansız vefatı hem insanlık, hem de Kürt Özgürlük Mücadelesi için büyük bir kayıptır. Başta ailesi ve yakınları olmak üzere tüm sevenlerine başsağlığı diliyor, değerli yoldaşımız Beate Reiss'ı saygı ve minnetle anıyoruz."