Toronto ve Graz’daki açlık grevi sona erdi-YENİLENDİ

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek amacıyla, Kanada’nın Toronto kentinde geçtiğimiz Pazar günü başlayan açlık grevi eylemi sona erdi. Avusturya'nın Graz kentindeki açlık grevi de sona erdi.

Kanada’nın Toronto kentinde geçtiğimiz Pazar günü başlayan açlık grevi eylemi sona erdi. Eyleme kadınlar yoğun bir şekilde katıldı.

Açlık grevine katılan kadınlar ANF’ye konuştu.

Leyla Güven’in “Tecrit sadece sayın Öcalan’a değil, bütün Kürt halkına yöneliktir” sözlerini hatırlatan Olcay Aydoğdu, kendisinin de bu sözler üzerine açlık grevine katılmaya karar verdiğini belirtti.

“Bana göre, Leyla Güven’in eylemi sadece Kürt halkı ve Önderliği üzerindeki tecridi değil, aynı zamanda Türkiye’deki hukuksuzluğa dikkat çekmek istemiştir. Biz de onun yoldaşları, olarak bu durumu dünya kamuoyuna duyurmak için büyük bir dayanışma içerisindeyiz. Türkiye’deki durum hiç de iç açıcı değil” diyen Aydoğdu, insanların düşünmekten ve konuşmaktan korkar hale geldiğini söyledi.

Ceyhan Yılmaz da şöyle konuştu: “Kürt halkı, kendi topraklarında yaşayabilmek için gereğinden fazla bedel ödedi. Ve halen de ödüyor. Hükümetin bu tür demokratik eylemler karşısında sessizliğini koruyor olması, Kürt halkının çığlığının büyümesine sebep olacaktır. Aslında bu sadece bir partinin yaklaşımı değil, bir devlet politikasıdır. HDP Türkiye’de yaşayan bütün halkları temsil ederek, gerçek bir muhalefet partisi olma görevini üstlenerek, bugünkü hükümetin en  büyük korkusu olmuştur.”

Toronto Kürt Halk Meclisi Eş Başkanları ise yaptıkları açıklamada, Öcalan’dan son üç yıldır hiçbir şekilde haber alınamadığı belirtildi. Leyla Güven’in açlık grevi eylemine de dikkat çeken eş başkanlar, “Biz Toronto’da yaşayan Kürtler de bu süreçte bedenlerini açlık grevine yatırarak, önderliğine sahip çıkmaktadır” dedi.

GRAZ

Avusturya’nın Graz kentinde de dün başlatılan açlık grevi eylemi bugün sona erdi. Kürdistanlılar ve dostlarının yoğun ziyareti ile geçen açlık grevinde Graz Gençlik Örgütleri de ziyarette bulunarak, dayanışma mesajları verdi.

Açlık grevinde Avusturya Demokratik Kürt Toplum Meclisi Eş Baskanı Halis Sever bir konuşma yaptı. Sever, DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in direnişini selamladı. Egemen güçlerin Ortadoğu’da yeni bir bölüşüm planı yaptığını vurgulayan Sever, 21. yüzyılda Kürt halkının önünde büyük fırsatlar olduğunu da belirtti.

Yerel müzik grubu Koma Media’nın da müzik dinletisi sunduğu eylem sona erdi.