Toulouse Demokratik Alevi Derneği kongresi

Toulouse Demokratik Alevi Derneği 3. Olağan Kongresi'ni gerçekleştirdi.

Güney Fransa'nın Toulouse kentinde yaklaşık beş yıldır faaliyet yürüten Toulouse Demokratik Alevi Derneği, 3. Olağan Kongresi'ni gerçekleştirdi. L'Union'da bulunan dernek lokalinde gerçekleştirilen kongre, gülbeng duası ile başladı. Pir Abbas tarafından yapılan konuşmada, Alevilerin dergahlarına daha sıkı sarılmaları, inançlarını korumaları gerektiği belirtildi. Pir, "Kapitalist sistemde gençlerimizin asimile olmaması için, bütün anne ve babalar, ocaklarına ve pirlerine verdiği ikrara sahip çıkmalı" dedi.

'ALEVİLİK KAPİTALİZM İÇİNDE KAYBOLMAMALI'

Divan Başkanlığına seçilen Veli Kaya ise Alevi inancının kadına verdiği değere değindi. Kaya, Aleviliğin Avrupa'daki kapitalist sistemde kaybolmaması ve gelecek nesillere aktarılması için bağlılık mesajı verdi.

Demokratik Alevi Dernekleri Federasyonu Eş Başkanı Jinda Deniz ise şunları söyledi: "Alevilik kadın hakları, eşitlik, adalet ve paylaşımı esas alan, toplumsallaşmış bir inançtır. Bugün ise özellikle son otuz yılda gerek ekonomik, gerek politik ve gerek siyasi baskılardan dolayı göç eden Alevi toplumu başta ocaklarından ayrılıp zaman içinde bir dejenere yaşayarak bugün eski toplumsallığı kaybetme durumunu yaşamaktadır. Bugün Aleviliğe sahip çıkmak elimizdedir. Biz eğer derneklerimize sahip çıkarsak ocaklarımıza sahip çıkmış oluruz ve ocaklarımıza sahip çıkarak da inancımıza sahip çıkmış oluruz ve eski toplumsallığımızı tekrardan tesis edebiliriz."

'MİRASIMIZ EV DEĞİL, İNANCIMIZ OLMALI'

Demokratik Alevi Dernekleri Federasyonu Fransa Eş Sözcüsü Erdoğan Ergin ise "İnsanlar çocukları daha iyi yaşasın diye büyük emekler harcayarak evler ve iş yerlerini onlara bırakıyor ama aynı emeği ve azmi inancı, felsefeyi miras bırakmak için göstermeliyiz" vurgusunda bulundu.

Kongrede oylama sonucu eş başkanlığa Naime Uğurlu ve Hanifi Yanar, Yönetim Kuruluna Ali Arslan, Şevket Çiftçi Hasan Kartal, Yıldız Gökbudak ve Abbas Meral seçildi.