Türk devleti Avrupa'nın birçok kentinde protesto edildi

Türk devletinin Rojava ve Kuzey-Doğu Suriye'ye yönelik işgal saldırısına tepki gösteren binlerce Kürdistanlı Avrupa'nın birçok şehrinde alanlara çıktı

NÜRNBERG

Almanya’nın Nürnberg kentinde her kesimden binlerce kişi gerçekleştirdiği yürüyüşle Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye’ye yönelik devam eden saldırılarını protesto etti. Nürnberg Pilerrer Meydan’ında bir araya gelen binlerce kişi Ausesplatz meydanına kadar yürüdü. Eylemde konuşan PYD Avrupa Temsilcisi, Türk devletin Rojava’da soykırım gerçekleştirmek istediğini belirterek, tüm Kürtleri ve dostlarını alanlarda olmaya çağırdı. Yapılan konuşmalardan sonra yürüyüş sloganlarla sona erdi.

STUTTGART

Türk devletinin işgaline karşı KCDK-E'nin 12 Ekim günü tüm dünyada küresel çapta gerçekleşecek enternasyonalist yürüyüşlere kitlesel katılım çağrısı üzerine Almanya’nın Stuttgart kentinde 15 binin üzerinde kişi bir araya geldi. DKTM, MLKP, PARTİZAN, PYD, Maraş Demokratik Dernekler Federasyonu (MARDEF) MLPD, Initiative Kurdistan, OTKM, AABF-BW’nin katıldığı eylemde, Birleşmiş Milletler ve Avrupa kurumlarının Türk işgaline karşı sessizliği kınandı. Eylemde konuşan Die Linke Alman Milletvekili Heike Hesles, Erdoğan'ın yargılanması ve Türk devletinin NATO'dan çıkarılması gerektiğini belirtti. MLPD adına konuşan Halmut Smitt ise Türk devletinin Rojava'da sağlık birimlerini vurduğuna dikkat çekti. Konmed adına Tahir Koçer, Başûr Kurdistan Goran hareketi adına Enver ve PYD Stuttgart adına Abidin Rojava, Die Linke Eşbaşkanı Berd Riexinger de birer konuşma yaptı. Yürüyüş esnasında sık sık provokasyon girişimleri yaşanırken yaşanan arbedede Polis kitleye ses bombaları ile saldırdı. Yürüyüş sonrası da polis bazı eylemcileri gözaltına aldı.

HANNOVER

Hannover Tren garı önünde bir araya gelen binlerce Kürdistanlı ve dostları Türk devletinin Rojava'daki katliamlarını protesto etti. Eylemde Sol Parti Federal Milletvekili Ditter Dehm, otonom Grup Temsilcileri, Türkiye Sol derimci Hareket Temsilcileri birer konuşma yaptı. Konuşmalarda, Rojava ile dayanışma mesajları verilirken, Türkiye'ye silah veren devletlere de tepki gösterildi.

DÜSSELDORF

Almanya'nın Düsseldorf şehrinde ise Kürt gençleri ABD konsolosluğu önünde sivil itaatsizlik eyleme gerçekleştirdi.

Almanya’nın Düsseldorf şehrinde yaşayan Kürt gençleri ABD konsolosluğu önünde bir sivil itaatsizlik eyleminde bulundu. Yaklaşık 100 genç konsolosluk binasını trafiğe kapattı. Gençler sık sık “Terörist Erdoğan” ve “Ölüme kadar seninleyiz Rojava” sloganlarıyla Türk devletinin işgal saldırılarını protesto etti.

Tüm halkı da eyleme destek vermeye çağıran gençler hava sahasının Türk devletine kapatılmasını talep ediyor. Gençlerin eylemi sürüyor.

DARMSTADT

Almanya’nın Darmstadt kentindeki “Luisenplatz” meydanında toplanan yüzlerce Kürdistanlı ve dostu Rojava'yı işgal saldırısını yürüyüşle kınadı. Alman sol-sosyalist grupların da katıldığı yürüyüşte sık sık “Terörist Erdoğan” sloganları atıldı. Saldırıların bir an önce son bulması talep edilirken tüm barış severlerin ve dünya kamuoyunun duyarlı olması çağrısı yapıldı.