Türk devleti Paris’te protesto edildi

Kürt Halk önderi Abdullah Öcalan'ın üzerinde uygulanan tecrit ve Türk devletinin Maxmur’a yönelik saldırısı Fransa'nın başkenti Paris'te bir eylemle protesto edildi.

Republique meydanında saat 14.00'de yapılan eyleme, Paris Demokratik Kürt toplum merkezinde devam eden açlık grevi eylemcileri ve Kürdistanlılar katıldı.

Eylemde " Öcalan'a özgürlük", "Be Serok Jiyan Na Be" ve “Katil Erdoğan " sloganları atıldı.

Eylem sırasında bir konuşma yapan Fransa Kürt Kadın Hareketi sözcüsü Berivan, HDP’li vekil Leyla Güven'in eyleminin 39. gününde çok kritik bir aşamada olduğuna dikkat çekerek, daha güçlü sahiplenmeye çaiğırdı.

Türk devletinin saldırılarını hatırlatan Fırat, şunları ekledi: "İşgalci Türk Devleti ve faşist Erdoğan Maxmur ve Şengal'e saldırılarına tüm dünyanın sessiz kalmasını kınıyoruz” dedi.

İşgalci Türk Devletinin Öcalan üzerinden Kürt halkına ve kazanımlarına saldırdığını kaydeden Fırat, “Biz Avrupa'da yaşayan Kürdistanlılar buna asla izin vermeyeceğiz, direnerek Önderliğimizi özgürleştireceğiz” diye konuştu.

Eylemde, Öcalan’a yönelik tecrit ve devam eden açlık grevlerinin amacının anlatıldığı yüzlerce bildiri dağıtıldı.

Eylem kitlenin tek sıra halinde insan zinciri oluşturarak " Öcalan'a özgürlük " sloganları eşliğinde açlık grevinin yapıldığı Toplum Merkezine gidilerek sonlandırıldı.