Türk devleti Viyana’da kitlesel bir eylemle protesto edildi

Sömürgeci Türk Devletinin Efrîn'e yönelik işgal saldırıları Avusturya'nın başkenti Viyana'da Türk Büyükelçiliğine yapılan bir yürüyüş ve mitingle protesto edildi.

Viyana Demokratik Kürt Toplum Merkezi öncülüğünde Opera meydanında bir araya gelen binlerce kişi Efrîn ve Kürdistan şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşu ardından Efrîn'deki sivil katliamları ve Efrîn halkının bu katliamlar karşısında gösterdiği direnişi konu alan bir skeç gösterildi. Daha sonra sonra Türk Büyükelciliğine doğru yürüyüşe geçen kitle "Katil, Terörist Erdoğan", "Türk ordusu Kürdistandan defol", "Yaşasın Efrîn”, ”Yaşasın YPG/YPJ" "Her yer Efrîn her yer direniş" "Dün Kobanê bugün Efrîn" sloganları attı.



Türk Büyükelciliği önünde bir açıklama yapan Viyana Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Nurcan Güleryüz Efrîn'de yaşayan yüzbinlerce insanın soykırım tehlikesiyle yüzyüze olduğunu, Türk devletinin 50 gündür her gün sivil katliamlar yaptığını ve hiçbir kural tanımadığını söyledi.

BM Güvenlik Konseyinin aldığı bir aylık ateşkes kararına da değinen Güleryüz, Türk devletinin ateşkes kararını hiçe saydığını ve BM'nin buna karşı sessiz kaldığını belirtti. Yarından itibaren Perşembe gününe kadar saat 14.00ten 17.00'ye kadar BM Merkezi önünde eylemde olacaklarını belirten Güleryüz bu eylemlere katılım çağrısı yaptı.

Daha sonra Avusturya Demokratik Güç Birliği tarafından da bir çağrı yapıldı. Alman devletinin Kürt kurumlarına baskın yapıp buradaki eşyalara el koyması ve Kürt kurumlarının kriminalize edilmeye çalışılması yarın saat 16.30'da Alman konsolonsluğu önünde yapılacak bir basın açıklamasıyla protesto edilecek.