Türk devletinin Efrîn işgaline destek veren Rusya'ya tepki

Avrupa'da yaşayan Kürdistanlılar Efrîn işgaline destek veren Rusya'yı protesto etmek amacıyla Rusya Konsolosluğu’na siyah çelenk bıraktı.

Türk devletinin işgal saldırılarına karşı 33 gündür direnen Efrîn'e destek eylemleri devam ediyor. Avrupa'da yaşayan Kürdistanlılar Efrîn işgaline destek veren Rusya'yı protesto etmek amacıyla Rusya Konsolosluğu’na siyah çelenk bıraktı.

Efrîn saldırılarına tepki gösteren Kürdistanlılar Hollanda'nın Den Haag kentinde Rusya Konsolosluğu önünde bir araya geldi. Efrîn'de Türk devletinin katliamlarına destek veren Rusya'yı protesto eden Kürdistanlılar, Rus Konsolosluğu önüne siyah çelenk bıraktı. Eylem "Katil, diktatör Erdoğan", "AB finanse ediyor Türkiye bombalıyor" sloganlarıyla sona erdi.

BONN

Türk devletinin Efrîn işgaline verdiği destekten dolayı Rusya Federasyonu’nun Bonn kentindeki konsolosluğu önünde protesto edildi. Avrupa Kadın Hareketi’nin (TJK-E) öncülüğünde gerçekleşen eyleme, Bonn-Troisdorf, Köln, Düsseldorf demokratik toplum merkezleri de destek verdi. "Rusya finanse ediyor, Erdoğan Kürtleri bombalıyor", "Yaşasın Efrîn direnişi" ve "Türk ordusu Efrîn'den defol" sloganlarının atıldığı eylemde, sivil katliamlara ilişkin pankart ve dövizler açıldı. Eylemin ardından Efrîn'de yaşanan katliam ve saldırılara ilişkin bilgilerin yer aldığı dosya konsolosluk yetkilisine Moskova hükümet yetkililerine iletilmesi üzere teslim edildi. Konsolosluk kapısına siyah çelenk bırakan eylemciler, alandan sloganlarla ayrıldılar.

BRÜKSEL

Belçika'nın Başkenti Brüksel'de Efrîn ile dayanışma amacıyla, Demokratik Kürt Toplum Merkezi, Şehit Beritan Kadın Meclisi ve SKB öncülüğünde bir miting düzenlendi. Rusya Konsolosluğu önünde yapılan eylemde, sivil katliamlara dair dövizler ve YPG/YPJ bayrakları taşındı. Mitingde yapılan konuşmalarda Efrîn'de yaşanan sivil katliamlara tepki gösterildi. Konsolosluk önüne siyah çelenk bırakılmasının ardından eylem, "Katil Erdoğan", "Terörist Erdoğan" ve "Her Efrîn, her yer direniş" sloganlarıyla son buldu.

DANİMARKA

Danimarka'da Sêvê Kadın Meclisi ve Danimarka Demokratik Kürt Toplum Meclisi öncülüğünde bugün Rusya Konsolosluğu önünde bir miting düzenlendi. Efrîn saldırılarına karşı Rusya'nın sessizliğini protesto eden eylemciler, konsolosluğun kapısına siyah çelenk bıraktı. Ardından meclisin dış ilişkiler komisyonu tarafından Rusya Konsolosluğuna Efrîn'de yaşanan saldırı ve sivil katliamlara ilişkin bilgilerin yer aldığı bir dosya verildi. Kitle daha sonra Danimarka Dış ilişkiler Bakanlığı önünde bir miting düzenledi.

VİYANA

Avusturya'nın Başkenti Viyana'da sömürgeci Türk devletinin Efrîn'e yönelik işgal saldırıları BM binası önünde yapılan çadır eylemi ile protesto edildi. Dün öğleden sonra başlatılan çadır eylemi bugün saat 15.00'da devam edildi. Yoğun kar yağışına rağmen eylemlerine devam eden Kürdistanlılar yarın da saat 13.00'da Rus büyük elçiliği önünde bir miting yapacak.