Türk devletinin katliam saldırıları İsviçre'de protesto edildi

İşgalci Türk devletinin Kürt coğrafyasında özellikle kadın ve çocukları hedef gözeterek sivil halka yönelik yapmış olduğu katliam saldırıları İsviçre'nin Zürih kentinde yapılan yürüyüş ile protesto edildi.

İsviçre Kürt Kadın Hareketi (YJK -S) ile İsviçre Demokratik Kürdistanlılar Toplum Merkezi (CDK-S)'nin öncülüğünde her kesimden devrimci-demokrat, Kürdistanlı, Türkiyeli ve İsviçreli yüzlerce insan Helvetiaplatz’da bir araya geldi. Türk devletinin özellikle kadınları hedef alan katliam saldırılarında şehit düşen kadınlar ile devrim ve özgürlük mücadelesi şehitleri anısına saygı duruşunda bulunuldu.

YJK-S aktivisti tarafından yapılan açılış konuşması sonrası Türk devletinin sivil katliamlarının teşhir edildiği fotoğraflarla üzerinde Türk devletinin işgal ve katliam saldırılarına karşı direnişin önemine dikkat çeken pankart ve dövizler taşıyan eylemciler buradan sloganlarla yürüyüşe geçti.

ZÜRİH SOKAKLARINDA ÖCALAN VE PKK SLOGANLARI YANKILANDI

Yürüyüş boyunca Defend Rojava Woman aktivisleri tarafından çevredekilere Almanca bildiriler dağıtıldı. Devrimci şarkı ve marşlarla devam eden yürüyüşte sık sık Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü ile Kürdistan'a yönelik işgal ve katliam saldırılarının sonlandırılmasının talep edildiği sloganlar atan eylemciler kentin önemli noktalarında oturma eylemleri gerçekleştirdi.

Yürüyüşün ardından tekrar Helvatiaplatz’a dönen eylemciler bir miting yaptı. Mitingde Defend Rojava Women, İsviçre alternatif gençlik örgütleri aktivistleri, PYD Avrupa temsilcisi Zozan Derik ile Enternasyonalist Feminist Kadın Örgütü’nden Basklı kadın devrimci Nekane Txapartegi birer konuşma yaparak kadın ve çocukları hedef alan katliam saldırına karşı enternasyonal direnişin önemine vurgu yapıldı.

Yapılan konuşmaların ardından eylem sonlandırıldı.