Türk devletinin kayyumlarına Berlin’de sessiz protesto

AKP rejiminin Amed, Van ve Mardin belediyelerine kayyum atarak gasp etmesine yönelik batılı ülkelerin sessizliği Berlin’de düzenlen sessiz gösteriyle kınandı.

Amed, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerinin Erdoğan rejimi tarafından gasp edilmesine yönelik protesto gösterileri sürüyor. Almanya’nın başkenti Berlin’de toplanan kalabalık bir kitle ise pankart ve dövizler açarak Alman hükümeti ile Avrupa’nın kayyumlar karşısında sergilediği sessizliği sessiz bir gösteriyle kınadı.

Berlin Özgür Kürdistanlılar Toplumu tarafından organize edilen gösteri Berlin’in turistik merkezlerinden Kudamm meydanında gerçekleşti. Göstericiler meydandaki tarihi yıkık kilise etrafında Almanca ve İngilizce dövizler taşıdılar.

“Amed, Van, Mardin’in direnişini selamlıyoruz”, “Erdoğan Almanya ve Avrupa’yı tehdit ediyor, ne yapacaksınız?”, “Halkınızın seçtiklerinin ifade özgürlüğü yüzünden hapislere atılması karşısında ne yapardınız?”, “Kadınlar sokak ortasında katledilmesi karşısında ne yapardınız?” gibi dövizler taşındığı gösteriye etrafında geçenler ilgi gösterdi.

Kürdistan’daki doğa katliamına da dikkat çekilen gösteride Berlin yönetiminin Ankara rejimiyle işbirliğine son vermesi istendi. Ayrıca kayyumlara ve Erdoğan rejiminin hukuk devleti ile özgürlükleri yok eden siyasetine karşı ortak mücadele çağrısı yapıldı. Bildirilerin de dağıtıldığı gösteri akşam saatlerine doğru sona erdi.