Türk devletinin saldırıları Avrupa’da protesto ediliyor-YENİLENDİ-II

Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik saldırıları Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

Almanya’nın Hildesheim, Freiburg ile Fransa’nın başkenti Paris, Drancy, Villeneuve-Saint-Georges banliyösü ile Toulouse kentinde protesto edildi.

Almanya’nın Hildeshim kentinde kent merkezinde bir eylem düzenlendi. Angouleme Meydanı’nda yapılan eylemde, “Türkiye ve milisleri planladığı saldırgan savaşı durdurun” pankartı açıldı.

TEV-DEM bayrağı dalgalandı ve yeşil kırmızı sarı maske ile eylemlerini sürdürdü ve Sık sık hazırlanan bildiri okundu.

FREIBURG

Freiburg kentinde de Alte Synagoge meydanında bir araya gelen Kürdistanlılar bir basın açıklaması yaptı. Faşist TC devletinin son süreçte Rojava ve Başur başta olmak üzere tüm Kürdistan’da Kürt değerlerine dönük saldırılarını ve KDP ihanet kınandı.

Tüm dünya pandemiye karşı mücadele ederken, gelişen bu saldırı politikasının Türk devletinin Kürt düşmanlığını her koşulda devam ettirdiğinin kanıtı olduğunun altı çizildi.

NÜRNBERG

Almanya’nın Nürnberg kentinde de Türk devletinin saldırıları protesto edildi.

Lorenzkirsche önünde bir araya gelen Kürdistanlılar ve Almanlar, "Türk ordusu Kürdistan'dan defol”, “Terörist Türk devleti, terörist AKP”, “Dün Efrîn, bugün Güney Kürdistan! İşgale sessiz kalma” pankartları taşırken yüzlerce bildiri dağıttı.

Kürtçe, Almanca ve İngilizce yapılan açıklamada, Türkiye'nin savaş ve işgal planları ve özellikle KDP'nin Mahmur ve Zîni Wartê yönelik saldırıları ve ambargosu kınandı.

Yapılan açıklamada devamla şunlar belirtildi: "Korona salgını sırasında savaş ve güç politikalarının devam etmesi bir utanç. Her şeye rağmen özgür ve birleşik bir Kürdistan'a inanıyoruz ve bunun için mücadele edeceğiz. Tüm işgalciler Kürdistan'dan çıkmalı ve bütün Kürtler bölünmeye ve işgale karşı birleşmelidir ve mücadeleyi yükseltmelidir" çağrısında bulunuldu.

FRANKFURT

Almanya’nın Frankfurt kentinde de Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik saldırıları protesto edildi.

Frankfurt DTKM öncülüğünde Frankfurt Hauptwache’de yapılan mitin saat 16.00’da başladı.

Eylemde, Türk devletinin Güney Kürdistan’da yaptığı katliamlara ilişkin dövizler de taşındı.

BERLİN

Almanya’nın başkenti Berlin’de Türk devletinin saldırıları protesto edildi.

Alexanderplatz’da bir araya gelen Kürdistanlılar Türk devletinin Güney Kürdistan’a, Maxmur Kampına ve Rojava’ya yönelik düzenlediği saldırıları protesto etti.

Türk devletinin tutsaklara yönelik politikasının da kınandığı eylemde bir an önce tüm tutsakların serbest bırakılması gerektiğine dikkat çekildi.

Navenda Civaka Kurdistaniyen Azad Meclisi’nin organize eyleme PYD Berlin, DESTDAN Kadın Meclisi ve Ciwanen Şoreşger aktivistleri de katıldı.

Eylemde bir konuşma yapan Sol Parti Berlin Eyalet Milletvekili Hakan Taş, dünyanın coronavirüs ile mücadele için seferber olduğu bir zamanda Türk devletinin Kürtlere ve muhaliflere yönelik saldırılarının arttığına dikkat çekti.

Taş, saldırıları kınadı.

Eylemde “Kandil gerilladır. Gerilla kalmalı” yazılı pankart taşındı.

ESSLİNGEN

Almanya’nın Esslingen kentinde de TCŞ organizesi ile HBF’de bir eylem yapıldı. Türk devletinin saldırılarının kınandığı eylemde KDP’ye Maxmur’a yönelik uygulanan ambargonun kaldırılması çarğısı da yapıldı.

Sık sık, “Kahrolsun Türk devlet faşizmi”, “Bimre îxanet”, “Faşist TC Kürdistan’dan defol” sloganları atıldı.

PARİS

Fransa’nın başkenti Paris’te de Türk devletinin saldırıları protesto edildi.

Paris DKTM yakınlarındaki tarihi kemerin önünde yapılan eylemde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın da flaması da taşındı.

Eylemde yapılan konuşmada “Coronavirüsün bir an önce son bulmasını umut ediyoruz. Dünya bu coronavirüsle uğraşırken, Kürt halkı ise ikinci bir hastalıkla da uğraşıyor. Bazı Kürt parti ve örgütler, yanlışlıklar içindeyken, yüzyıllardır direniş sürdüren Kürt halkının kazanımlarına karşı Güney’de direniş sergiliyor, Kandil Dağı uzun yıllar direnişin sembolü olmuştur. Bu oluşuma karşı, ihanet içinde olan KDP’nin bu kazanımlara karşı Kandil’e operasyonunu protesto ediyoruz. Kürt halkı olarak, bu direnişin öncü temeli olacağımızı belirtiyoruz” denildi.

Eylem sloganlarla sona erdi.

DRANCY

Paris’in Drancy banliyösünde de bir grup Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwanên Azad (JCA) aktivistleri, “Koronavirüs sürecinde süresinde Erdoğan Kürtlere, Maxmur ve Zînî Wertê’de birçok saldırı gerçekleştirdi. 15 Nisan günü yapılan saldırıda 3 kadın öldü” yazılı afişler astı.

Eylemciler bildiri de dağıttı.

TOULOUSE

Fransa’nın Toulouse kentinde de gençler düzenledikleri sivil itaatsizlik eylemi ile Türk devletinin saldırılarını protesto etti.

Gençler eylemde Fransızca, “Katil Erdoğan işbirlikçi KDP” yazılı pankart açtı. Bir süre devam eden eylem, bildiri okunmasıyla sona erdi.

VILLENEUVE-SAINT-GEORGES

Paris’in Villeneuve-Saint-Georges banliyösünde de işgali protesto etmek için bir eylem düzenlendi. Villeneuve Saint-Georges DKKM önünde yapılan eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve PKK flamalarının yanı sıra, “Kahrolsun ihanet” yazılı pankart açıldı. Eylemde “Yaşasın Kandil direnişi” sloganları atıldı.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde de TCŞ aktivistleri, yol kapatarak sivil itaatsizlik eylemi ile Türk devletinin saldırılarını protesto etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, PKK, YPG, YPJ flamalarını taşıyan eylemciler “İşgalciler ve ihanetçiler Kürdistan’dan defol” pankartı da açtı. Eylem, sık sık, “Liberté pour Öcalan” sloganlarıyla sona erdi.