YENİLENDİ:Türk devletinin saldırıları Avrupa’da protesto ediliyor

Türk devletinin Rojava ve Şengal’e yönelik saldırıları Avrupa’da düzenlenen kitlesel eylemlerle protesto ediliyor.

MAGDEBURG

Almanya’nın Magdeburg kentinde Türk devletinin Rojava ve Şengal’e saldırılarını protesto etmek amacıyla bir eylem düzenlendi.

Eylemde yapılan konuşmalarda Türk devletinin Şengal ve Rojava’ya saldırdığı belirtildi.

Günün birlik, mücadele, faşist-soykırımcı Türk devletini protesto etme ve Kürtler açısından kutsal olan Şengal’i koruma günü olduğu da kaydedildi. Eyleme Almanlar da katıldı.

ZÜRİH

İsviçre’nin Zürih kentinde de Türk devletinin saldırıları protesto edildi. Türk konsolosluğu önünde düzenlenen eylemde yapılan konuşmalarda Rojava ve Şengal’e yapılan saldırıların Erdoğan rejiminin son çırpınışları olduğu dile getirildi.

Türk devletinin saldırılarının Kürt Özgürlük Hareketi'nin kararlı direnişiyle püskürteceğinden hiç kimsenin kuşkusu olmaması gerektiğine de vurgu yapıldı.

Kürdistanlılar ve dostlarına Türk devletinin saldırılarına karşı harekete geçmeleri ve sürekli eylemlilik içinde olmaları çağrısı da yapılan eylemde Cumartesi günü Zürih’te düzenlenecek yürüyüşe kitlesel katılım olması gerektiği belirtildi.

DUİSBURG

Almanya’nın Duisburg kentinde de Köngstr.’de bir araya gelen yüzlerce Kürdistanlı ve dostlarının Türk devletinin Rojava ve Şengal’de düzenlediği hava saldırıları protesto edildi.

Mitingde yapılan konuşmalarda AKP ve MHP ittifakının referandumdaki yenilgisinden sonra gerçekleşmesinin tesadüf olmadığının bu ittifakın temeli olan Kürt düşmanlığının ürünü olduğuna dikkat çekildi.

Mitingde Demokratik Kürt Toplum Meclisi adına Konuşan Niyazi Öztaş, Avrupalı devletlerin sessizliğini eleştirdi. Alman devletinin Türk devletinin savaş suçu işlediğinin bildiğini fakat buna karşı tavır almak yerine acizane bir biçimde Kürt sembollerini ve bayraklarını yasaklayarak Türk devletini cesaretlendirdiğini belirtti.

Mitingde konuşan PYD Sözcüsü Ahmede Kobanê saldırıları kınadı ve tüm demokrat kesimleri direnişe çağırdı.

AGİF adına konuşan Onur Güler ise AKP’nin çetelerine soluk aldırmak amacıyla Şengal ve Rojava’da saldırılar düzenlediğini belirtti.

ATİF’ten Süleyman Çelebi de AKP hükümetinin Kürt halkının Rojava ve Şengal'deki kazanımlarını ortadan kaldırmak için toplu katliamlara, Kürt halkını teslim almaya yöneldiğini ancak daha önce olduğu gibi bunu başaramayacağını ve yenilgiden kurtulamayacağını söyledi.

Öcalan resimlerinin taşındığı mitingde Almanya’da yaşayan halkları bilgilendirmek amacıyla NAV-DEM’in hazırladığı Almanca bildiriler dağıtıldı.

Eylem, “Türk ordusu Kürdistan'dan defol”, “Faşist Türk devleti, faşist Erdoğan”, “Bijî YPG/YPJ” “Bijî PKK”, “Biji YBŞ” gibi sloganlarıyla sona erdi.

HALLE

Almanya’nın Halle kentinde de Türk devletinin saldırıları protesto edildi. Kürdistanlılar tarafından düzenlenen eylem Alman sol örgütleri tarafından da desteklendi. Avrupa’ya sorumluluklarını yerine getirme çağrısının da yapıldığı eylemde, sık sık, “Direne direne kazanacağız”, “Bijî Serok Apo” sloganları atıldı.

MANNHEIM

Şengal ve Rojava saldırıları Mannheim’da protesto edildi

Türk ordusunun Şengal ve Rojava’ya yönelik saldırıları Almanya’nın Mannheim şehrinde gerçekleştirilen bir eylemle protesto edildi.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi, HDK, DGB, SKB ve Ronahi Berivan Kadın Meclisi tarafından desteklenen eylem Mannheim merkez istasyonunda gerçekleştirildi. Saat 18’de başlayan eylemde NavDem tarafından hazırlanan bildiri okunurken, Êzidî Federasyonu, kadın hareketi ve MLPD’nin mesajları da okundu.

Eylemde sık sık “Biji Rojava”, “Biji Şengal” sloganları atıldı.

EDINBURGH

İskoçya’nın başkenti Edinburgh’da da Türk devletinin Rojava ve Şengal’e saldırıları protesto edildi. İskoçya Parlamentosu önünde bir araya gelen kitle, pankart açtı ve broşür dağıttı. AKP ve Türk ordusunun katliamlarının protesto edildiği eylemde sık sık sloganlar atıldı.