Türk devletinin saldırıları Ermenistan’da protesto edildi

Ermenistan’ın Elegez bölgesi Derik köyünde yaşayan Kürtler, işgalci Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik geliştirdiği saldırıları ve işbirlikçi KDP’yi bir basın açıklamasıyla kınadı.

Ermenistan Özgür Kadınlar Birliği tarafından organize edilen ve Derik köy evinde yapılan açıklamada konuşan Ermenistan Özgür Kadınlar Birliği (YJA) üyesi Çiçek Rizgar Türk devletinin işgal girişimine karşı tüm halkımızın ve özellikle Başûr halkımızın duyarlı olmaya çağırdı.

Rizgar konuşmasında “KDP’nin İşgalci Türk devleti ile işbirliği içinde olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “KDP 100 yıldır Kürtlerin kazanımlarını heba ediyor. İşbirlikçi çizgisini sürdürüyor; Türk işgalci devletine ’92 ve ‘97’de olduğu gibi tekrar destek vererek işbirlikçi çizgisinde ısrar ediyor. Dün Xandeqîn ve Kerkük’ü teslim etti. Bugün de Kürtlerin bin yıllardır kendilerini her türlü saldırılara karşı koruduğu alanları faşist Türk devletine peşkeş çekiyor. Bu kabul edilemez bir durumdur. Bu işgal operasyonunda sivil halk katlediliyor. Diğer yandan da KDP işgalci faşist Türk devletine destek amaçlı Xakurkê – Bradost alanında köyleri boşatıyor, bölgeyi insansızlaştırıyor” dedi.

 Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Kürt ulusal birliğini sağlamaya dönük çabalarının önündeki en büyük engelin de KDP olduğunu, birliğin sağlanmaması için elinden geleni yaptığını söyleyen Rizgar devamla şunları belirtti:

“Kürt kanı emicisi AKP-MHP faşizmine destek veren KDP dar, çıkarcı işbirlikçi politikası ile Kürt halkının kazanımlarını tehlikeye sokmaktadır ve bu politikası Kürt halkına büyük kaybettirecektir” uyarısında bulundu.

“Ermenistan’da yaşayan Kürtler olarak işgalci faşist Türk devletinin saldırılarını ve işbirlikçi KDP’yi kınıyoruz. ‘Bira kujî’ savaşı olmaması için Dêrîn Peşmergeler ve Başûr halkımız bu kirli oyuna karşı daha çok duyarlı olmalı ve KDP-AKP ortaklığına karşı direniş içinde olmalıdır” diyen Rizgar, Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik işgal saldırıları karşısında sessiz kalmanın katliamlara ortak olmak anlamına geldiğini belirtti.