Türk devletinin saldırıları Kiel’de protesto edildi

Türk devletinin Kürdistan’daki faşizan saldırıları Almanya’nın Kiel kentinde düzenlenen bir eylemle protesto etildi.

Almanya’nın Kiel kentinde Türk devletinin Kürdistan’a yaptığı faşist saldırılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve siyasi tutsaklara yönelik baskılar, çocuk ve kadınlara yönelik gerçekleştirilen tecavüz ve cinsel saldırılar protesto edildi.

Kürtler ve Kürt halkının dostlarının katıldığı eylemde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, QSD, YPG ve YPJ bayrakları ile Kürtçe ve Almanca dövizler taşındı.

Türk devletinin barbarca saldırılarına karşı her gün alanlarda olacaklarına da vurgu yapılan konuşmalarda, “Erdoğan ve çeteleri kaybettikçe Kürtlere daha çok saldırıyor ve bu şekilde intikam almak istiyor. Son dönemde gerçekleştirilen uygulamalar, tecavüz, katletme siyasetine karşı herkes sesini çıkarmalıdır” denildi.

Kadın ve çocuklara yönelik gerçekleştirilen cinsel saldırı ve tecavüzün katletme siyaseti olduğuna dikkat çekilen konuşmalar ardından eylem, “Katil Erdoğan”, “Terörist Erdoğan”, “Biji berxwedana Rojava”, “Biji berxwedana Heftanin”, “Biji gerilla”, “Biji Serok Apo” sloganlarıyla sona erdi.

 .