Türk devletinin Zinî Wertê’ye saldırıları protesto edildi

Türk devletinin Zinî Wertê’ye yönelik saldırısı ve Maxmur’a yönelik uygulanan ambargo Almanya’nın birçok kentinde düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

Almanya’nın Stuttgart, Kiel, Nürnberg ve Frankfurt kentlerinde alanlara çıkan Kürdistanlılar, Türk devletinin saldırılarını protesto etti.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde Türk devletinin Zinî Wertê’ye saldırısı protesto edildi.

Stuttgart Schlossplatz (Kobanê) meydanında bir araya gelen DTKM, genç kadın bileşenleri ve TCŞ aktivsitleri Zînî Wertê ve Maxmur’a saldırılar kınandı.

Açılan döviz ve pankartlarda KDP'nin Türk devleti ile olan ikili ilişkilerine dikkat çekildi. Sık sık KDP'nin Türk devleti ile Kürdistan topraklarını işgal ettiği vurgusu yapılırken, "Bîjî berxwedana PKK”, “Bîjî Serok Apo”, “Türk işgalciler Kürdistan'da defol" sloganları atıldı.

KIEL

Kile’de de Asmus-Bremenplatz’da bir araya gelen Kürdistanlılar, Türk devletinin saldırılarını kınadı.

Eylemde yapılan konuşmalarda insanlığın koronavirüse karşı mücadele ettiği bir süreçte, Kürdistan’ın dört parçasında, insanlığa karşı barbarca saldırılar yapıldığı belirtildi. Türk devletinin bu saldırılarına karşı harekete geçilmesi gerektiği dile geldi.

NÜRNBERG

Nürnberg’de de Türk devletinin Zinî Wertê'ye saldırısı ve Maxmûr Kampı'nı üzerindeki ambargo protesto edildi.

Lorenzkirsche önünde bir araya gelen Medya Halk Evi, ATİK, Die Linke ve Linke Liste üyeleri ve çok sayıda Kürdistanlı, "Türk ordusu Kürdistan'dan defol”, “Terörist Türk devleti, terörist AKP”, “İşgale sessiz kalma” pankartları taşırken çok sayıda bildiri dağıttı.

Kürtçe, Almanca, Arapça, İngilizce yapılan açıklamada, Türkiye'nin savaş ve işgal planları ve özellikle KDP'nin Mahmur ve Zîni Wartê yönelik saldırıları ve ambargosu protesto edildi.

FRANKFURT

Frankfurt’da da saldırılar bir miting ile protesto edildi. Frankfurt DTKM öncülüğünde Kostablerwache meydanında yapılan miting saat 16.00 da başladı. Eylemde Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelikyaptığı saldırılara ilişkin dövizler taşındı.

FREIBURG

Freiburg’da da Türk devletinin saldırıları protesto edildi. Alte Synagoge meydanında düzenlenen eylemde yapılan konuşmalarda Türk devletinin her koşulda Kürt halkına karşı beslediği düşmanlık duygusuyla saldırılarına devam ettiğinin belirtildi.

Kendi halkının yanında yer alması gereken KDP’nin kirli hesaplarla Türk devletinin yanında yer aldığı belirtilerek bu ihanet çizgisinden bir an önce vazgeçmesi gerektiği çağrısı yapıldı.