Türk işgali İtalya ve Almanya’da protesto edildi

İtalya’nın Toskana bölgesindeki Pistoia kenti ile Almanya’nın Hamburg kentinde Türk işgalciliği ve katliamları protesto edildi.

İtalya'nın Pistoia kentinde bir araya gelen Partizan (ANPİ) hareketinden Kürt dostları, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırıları ve katliamlarını protesto etmek için alanlara çıktı.

Pistoia istasyon meydani önünde bir araya gelen eylemciler Türk işgalini sık sık attıkları sloganlarla protesto etti. Eyleme Kürtler ve dostlarından oluşan 500 dolayında kişi katıldı.

Avrupa ülkelerinin ikiyüzlülüğü bırakarak, müdahale etmesi çağrısında bulunan eylemciler, Türk devleti ve yöneticilerinin cezalandırılmasını istedi.

Eylemciler, Türk devletinin Rojava’ya karşı kimyasal silahlar kullandığı ve savaş suçlarını işlediğini belirtti.

Eylemde, Türk devletinin vahşice katlettiği Kürt kadın siyasetçi Hevrin Xelef’in fotoğrafının yer aldığı bir pankart açılırken, meşaleler yakıldı.

Almanya’nın Hamburg kentinde de işgal saldırıları protesto edildi. Kentte düzenlenen bir mitingde konuşan KNK temsilcisi Serhat Çetinkaya, Türk devletinin Osmanlı hayali peşinde koşan diktatör Erdoğan ile birlikte hiçbir insani kural tanımadığını belirtti.


Çetinkaya, Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kirli emellerini gerçekleştirmek için kimyasal silah kullanmaktan çekinmediğini ifade etti.

Yüzlerce kişinin katıldığı mitingde, sık sık “Katil Erdoğan”, “Yaşasın devrimci dayanışma” sloganları atıldı.