Türk işgali Erfurt’ta protesto edildi

Almanya’nın Thüringen Eyaleti’nin başkenti Erfurt’ta Rojava ile dayanışma ve Türk işgalini kınamak amacıyla bir yürüyüş yapıldı.

Alman Sol Parti (Die Linke) ve Marksist Parti (MLPD)’nin ortak organizasyonu ile yapılan yürüyüşe dört parça Kürdistan’dan Kürtler ile sol, sosyalist ve hümanist kurumlar katıldı.

Eyalet Parlamentosu önünde saygı duruşu ve Ey Reqib okunarak başlayan yürüyüşte “Rojava’daki soykırımı durdurun” ve “Türk ordusu Kürdistan’dan defol” yazılı pankartlar taşındı.

Kurum temsilcileri tarafından yapılan konuşmalarda, “barbar Türk ordusunun sivil katliamlarına” dikkat çekildi ve alman kamuoyuna duyarlılık çağrısı yapıldı.

Eylemciler, Alman hükümetinin silah satışını durdurma kararının yetersiz olduğunu da belirterek, Türk devletinin elindeki tanklar ve çok sayıda silahın Alman menşeli olduğunu hatırlattı.

Rojava direnişimiz”, “Yaşasın QSD’nin kutsal direnişi”, “Faşist Erdoğan, Terörist Türkiye” sloganları eşliğinde gerçekleşen yürüyüş Erfurt Garında yapılan bir mitingle son buldu.