Türk turizmini boykot kampanyası

Türk devleti, işgal ve katliamlar gerçekleştirerek başladığı 2018 yılında turizme önemli yatırımlar yapıyor. Ancak sosyal ağlarda Türk turizminin boykot edilmesi için kampanya başlatıldı.

Türk turizminin boykot çağrıları hazırlanan afişlerle birlikte sosyal ağlarda yayılıyor. Bu kampanya Twitter üzerinde “#BoycottTurkey” haştagı ile yürütülüyor. “Savaşa ve diktatörlüğe hayır!”, “Stop Erdoğan” sloganlarının yer aldığı afişler, Türkiye’ye turizm amaçlı seyahat edecekleri yeniden düşünmeye sevk etmeyi amaçlıyor.

Bazı paylaşımlarda, “Türkiye’ye bilet almadan önce, unutmayınız ki harcadığınız para savaşa gidecek” gibi ifadeler dikkat çekiyor.

Turizm Türk devletinin önemli bir gelir kaynağını oluşturuyor. Son yıllarda özellikle Rusya ile yaşanan kriz nedeniyle turizm ağır darbe almıştı. Ancak iki ülke arasındaki yakınlaşma ve yapılan ittifaklar ardından Efrîn’e yönelik işgal saldırıları ve katliamların yolu açıldı.

Batılı iktidarların da sessizliği altında Efrîn'de aralarında onlarca çocuğun olduğu yüzlerce sivil katledildi, sivil alt yapılar sistematik olarak hedef alındı, Efrîn kent merkezinde sivillere ait evler, iş yerleri ve kurum binaları yağmalandı. Yüzbinlerce kişi işgal ve katliamlar karşısında evlerini terk etmek zorunda kaldı. Bu saldırılar, "etnik soykırım" olarak değerlendiriliyor. 

Türk devleti katliam ve işgallerle başladığı bu yıl içerisinde onlarca milyon turist bekliyor. Türk yetkililerin açıklamalarına göre Antalya bu yıl rekor sayıda turist bekliyor. Bunun pratikteki karşılığı nasıl olacak henüz belli değil. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın verilerine göre bu yılın ilk iki ayında Türkiye yüzde 35 artışla 3 milyon yabancı turist ağırladı. Ocak ve Şubat aylarında en çok ziyaretçi ise Türkiye’nin Suriye konusunda “Astana görüşmeleri” adı altında ittifak kurduğu İran’dan geldi.