UETD’nin Göteborg’deki toplantısı iptal edildi

AKP’nin Avrupa’daki casusluk örgütü UETD’nin İsveç’in Göteborg ilinde Türk ordusuna destek amacıyla yapacağı toplantı tepkiler sonucu iptal edildi.

UETD, Mehmetçik Vakfı’na destek vermek amacıyla 7 Nisan günü Bjursletten İlk Okulu’nda kermes düzenleyeceğini ve etkinliğe ‘Gazeteci-Yazar’ Mina Dev’in konuşmacı olarak katılacağını açıklamıştı.

İşgalci Türk ordusuna destek için para toplanacağını duyan Kürdistanlılar ve dostları, sosyal medya hesabından ve telefon ederek okul yönetimini işgalcilere destek vermekle suçladı ve toplantının iptal edilmesini talep etti.

Tepkiler sonucu okul yönetimi, UETD’ye toplantı yapmaları için yer verildiğini inkar etti. UETD Göteborg Şube Başkanı Harun Uzel ise, sosyal medya hesabından “Şer odaklarının baskısı sonucu” toplantılarının iptal edildiğini açıkladı.

Konu hakkında ANF’nin sorularını yanıtlayan Bjursletten İlk Okulu Müdürü Monika Blom, okulun salonunu akşamları ve hafta sonları demokratik değer yargılarını temel alan spor örgütlerine kiraladıklarını ve UETD’ye kiralamalarının söz konusu olamayacağını söyledi. Blom, kendilerinin haberi olmadan toplantının okullarında yapılacağını afişlerle duyuranları polise birdirdiğini belirtti.

ANF’nin yaptığı araştırmalar okuldaki salonun UETD değil Göteborg’de Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Cami derneği tarafından kiralandığını gösterdi. Türk devletine adına yaptığı lobi çalışmaları ve casusluktan dolayı teşhir olan UETD, yer kiralamak için Diyanet’e bağlı camileri kullanıyor.