Uppsala Belediyesi'nden Güven ve Öcalan'a dayanışma mesajı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecritin kaldırılması için sürdürülen mücadeleye bir destek de İsveç'in Uppsala kentindeki Belediye Şube Müdürü Tobias Smedberg'den geldi.

Smedberg, açlık grevindeki Leyla Güven,  Öcalan ve Kürt halkı ile dayanışma içinde olduğunu ve olmayı sürdüreceğini söyledi.

 Kürtlerin insan hakları ve adalet için yaptıkları çağrının dünyanın her tarafına ve Uppsala kentine ulaştığını söyleyen Smedberg, ”Şu anda Sol Parti'nin kardeş partisi HDP'nin binlerce üyesi Türkiye'de giderek otoriterleşen zalim bir rejim tarafından zindanlarda tutuluyor” dedi.

Smedberg, cezaevinde tutulanların her hangi bir suç işlemediklerini, sadece Kürt oldukları için tutuklandıklarını hatırlatarak,  Türkiye'nin Leyla Güven, Öcalan ve tüm Kürt Halkına yönelik baskılarının son bulmasını talep etti.

İsveç ve Avrupa Birliği'ne Türkiye'ye baskı yapması çağrısında bulunan Smedberg, ”"nsan hakları ihlallerine asla izin vermemeliyiz. Bir devlet tarafından gerçekleştirilen suçlara da” ifadelerini kullandı. 

Smedberg, kendisi ve Sol Parti'nin Güven, Abdullah Öcalan ve Kürt halkı ile dayanışma içinde olduğuna vurgu yaptı.