Urfa’da Zırhlı Tugay’daki patlamayı İntikam Birimleri üstlendi

Urfa’da işgalci Türk ordusuna ait 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı yerleşkesinde bulunan cephane deposunda 13 Kasım gecesi meydana gelen patlamayı İntikam Birimleri üstlendi.

Yazılı bir açıklama yapan grup, “Urfa'da konuşlanmış TSK'ya ait 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı yerleşkesinde bulunan cephanelik deposu 13 Kasım 2019 günü 22:30 saatleri civarında ‘Aynur Ada - Delal Amed İntikam Birimi’miz tarafından imha edilmiştir” dedi.

Eylemin iki ayrı noktadan peş peşe patlayıcı yüklü dronlar ile gerçekleştirildiğini belirten grup, “Eylem sonucu ‘özel birimler’den askerlerinde içerisinde yer aldığı 19 askerin öldüğü, onlarca askerin de yaralandığı tespit edilmiştir” bilgisini verdi.

Açıklamada ayrıca şu detaylar yer aldı: “Tugay komutanı da yaralananlar arasındadır. 70’in üzerinde ambulansın giriş yaptığını belirleyen birimimiz, eylem sonrası bağlı bulunduğu üsse kayıp vermeden ulaşmıştır.”

İntikam Birimleri bu eylemi “13 Kasım 2017' de ölümsüzleşen PKK MK üyesi Delal Amed yoldaşın ve 6 Kasım 2019 günü Rojava savunmasında İmran Fırtına ile birlikte ölümsüzleşen DKP/BÖG MK üyesi Aynur Ada yoldaşların devrimci savaş çağrısına cevap olarak” gerçekleştirdiklerini belirtti.

Hedef aldıkları yerin “sömürünün koruyucusu ve sömürgeciliğin tetikçisi ordunun en güvenli merkezlerinden biri” olduğuna dikkat çeken grup, “Kayıpları ağırdır ve acizliklerini örtmek için gerçekleri gizleme telaşındadırlar. Telaşlarının nedeni dokunulmaz sandıkları her alanda HBDH'ın nefesini hissetmelerindendir. Tüm ezilenleri HBDH çatısı altında birleşmeye ve savaşmaya çağırıyoruz. Halklarımıza ve ölümsüzlere sözümüz zaferdir” dedi.