Uzun Yürüyüş Bonn’da başlıyor

Kürt gençleri ve enternasyonalistler, bu yıl uzun yürüyüşü “Önderlik ile Yürü, Faşizmi Yok Et!” sloganı ile Bonn kentinde başlatıyor.

Avrupa’da yaşayan Kürt gençlerinin her yıl Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük talebiyle gerçekleştirdiği uzun yürüyüş, bu yıl 8 Eylül’de Almanya’nın Bonn kentinde start alacak. Yürüyüş beş gün sürecek. Gençler, Köln ve Leverkusen gibi bir çok kentten geçtikten sonra Gladbach’ta eylemlerini sonlandırmayı planlıyor.

Hazırlık Komitesi 8 Eylül’de Avrupa’nın dört bir yanından yurtsever ve enternasyonalist gençlerin Bonn’da bir araya geleceğini belirtti.

Açıklamada uzun yürüyüş hazırlıklarının tamamlandığı belirtildi. Uzun Yürüyüş Hazırlık Komitesi, “Tüm Kürt gençlerini, enternasyonalistleri ve yurtsever halkımızı Uzun Yürüyüş eylemimize katılmaya, faşizmi yok etmeye çağırıyoruz ” dedi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Sömürgeci Türk devleti ve AKP-MHP faşizmi Kürdistan’da yeni bir soykırımı gerçekleştirmenin hazırlığında ve bu hedefine varmak için tecridi dayatmaya devam ediyor. Tarihi bir direniş ve büyük bedellerle tecridin kapısı aralandı, fakat AKP-MHP faşizmi keyfi uygulamalarla Rêber Apo’nun avukatları ve ailesiyle görüşmesine engel olmaya devam ediyor. Biz de Kürt gençleri olarak Rêber Apo’nun fiziksel özgürlüğü için 5 gün boyunca yollarda olacağız. Ümitlerin, Zülküflerin, Aytenlerin ve Uğurların açtığı yoldan Kürt gençleri olarak yürüyeceğiz ve Özgür Önderlik ile Özgür Kürdistan’da buluşma hayalimizi gerçekleştirmek için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu temelde, Avrupa’da yaşayan tüm yurtsever, devrimci ve enternasyonalist gençliği ‘Önderlik ile Yürü, Sömürgeciliği Yok Et’ şiarıyla düzenleyeceğimiz Uzun Yürüyüş eylemimize seferberlik ruhuyla katılmaya çağırıyoruz.”