Uzun Yürüyüş’ten mesaj: Birlikte direniyoruz, kazanacağız

Lozan-Cenevre uzun yürüyüşçüleri ziyaret eden PYD Dış ilişkiler Sözcüsü Salih Müslim burada yaptığı konuşmada, “Efrîn’de insanlık değerleri yok edilmek isteniyor. Ama biz birlikte direniyoruz ve kazanacağız” dedi.

 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komploya karşı ve BM’nin Efrîn’e dönük işgal saldırılarına karşı harekete geçmesini talep etmek amacıyla organize edilen uzun yürüyüşün 4. gününde devam ediyor. PYD Dışilişkiler Sözcüsü Salih Müslim ve Demokratik Suriye Meclisi Eşbaşkanı Riyad Darar uzun yürüyüşçüleri ziyaret ederek, birer konuşma yaptı.

DARAR: SÖMÜRGECİ TÜRK DEVLETİ YENİLGİYE MAHKUMDUR

İlk olarak söz alan Demokratik Suriye Meclisi Eşbaşkanı Riyad Darar, uzun yürüyüşçüleri selamlayarak, Efrîn’in halklarının dayanışması ile zafere ulaşacağını söyledi. “Biz Araplar, Kürtler ve diğer halklar nasıl DAİŞ’i yenilgiye uğrattıysak sömürgeci Türk devletini de Efrîn’de yenilgiye uğratacağız” diyen Darar şöyle devam etti: “Nasıl ki DAİŞ’e boyun eğmediysek ve onların sonunu getirdiysek, Efrîn’de de halklar olarak direneceğiz ve sömürgeci güçleri yenilgiye uğratacağız” dedi.

MÜSLİM: EFRİN DİRENİŞİ HALKLARIN DİRENİŞİDİR

Darar’ın ardından söz alan PYD Eşbaşkanı Salih Müslim ise uzun yürüyüşün Efrîn’de direnenlere güç verdiğini söyleyerek konuşmasına başladı.

“Efrîn direnişi, sadece bizim direnişimiz değildir, yüzyıllardır zulme uğrayan halkların direnişidir” Müslim, Efrîn’de hedef alınanın Rojava’da inşa edilen sistem olduğunu söyledi.

‘EFRİN’DE DÜNYANIN BAŞINA BELA OLAN TERÖRE KARŞI SAVAŞIYORUZ’

Her yerde kaybeden Türk devletinin Efrîn’de son şansını denediğini ifade eden Müslim, Türk devletinin Efrîn’de yenilgiye mahkum olacağını söyledi. “Biz Efrîn’de sadece Türk devletine karşı savaşmıyoruz” diyen Müslim, “Biz Efrîn’de dünyanın başına bela olan terörizmle savaşıyoruz. Türk devleti Efrîn’de terör yuvası oluşturmaya çalışıyor. Türk devleti daha önce desteklediği DAİŞ ve çeteleri toplayıp Efrîn’e yerleştirmek istiyor. Bu şekilde Efrîn’in demografik yapısını değiştirmek istiyor. Türk devleti bunu başarırsa Efrîn’de kuracağı terör yuvasıyla dünyayı tehdit etmeye başlayacak. Tüm bunlardan kaynaklı bugün sizin burada yaptığını yürüyüş insanlık değerlerini savunmak anlamına geliyor” şeklinde konuştu.

Efrin’e yönelik saldırı dünyanın bir meselesi olduğunu söyleyen Müslim, “Sizin uzun yürüyüşünüz bütün insanlığı savunmak anlamına geliyor. Ve biz halklarla birlikte direniyoruz ve kazanacağız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından uzun yürüyüş Cenevre’ye doğru devam etmeye başladı.